Na finalu svetovnega pokala v Luzernu Rajko Hrvat šesti

Lahki veslači v enojcih so na finalu svetovnega pokala v Luzernu že danes zaključili s tekmovanji, kar pomeni, da so zaradi številčnosti prijav v dveh dneh morali opraviti s štirimi tekmami. Od predtekmovanja preko četrtfinala in polfinala se je tako v finalu dobila svetovna smetana v tej disciplini. Mesto v njej je potrdil tudi naš Rajko Hrvat, ki se je brez večjih težav uvrstil v končno tekmo, tam pa zasedel šesto mesto.

DSC_0058

V finalni tekmi Luzerna je Rajko Hrvat zasedel šesto mesto, zmagal je Poljak Artur Mikolajczewski, drugi je bil Švicar Michael Schmid, tretji pa Madžar Peter Galambos. Naš veslač se je zadnjega mesta v finalni tekmi držal vse od starta, skozi progo ni uspel dohiteti tekmecev in v cilj priveslal kot šesti s precejšnjim zaostankom. Za višja mesta je potekal zanimiv boj, saj je imel v prvi polovici proge pobudo Galambos, v tretji četrtini je vodstvo prevzel Schmid, z odličnim zaključkom pa je ponovno zmagal Mikolajczewski. Pred Hrvata ste se razvrstila še Kristoffer Brun (NOR) na četrtem in Matthew Dunham (NZL) na petem mestu.

V kvaifikacijah je bil tretji v predtekmovanju, prvi v četrtfialu in tretji v polfinalu. V polfinalni tekmi je startal zadržano, vendar pa bil ves čas v stiku z vodilnimi. Skozi celotno progo sta bila v ospredju Poljak Artur Mikolajczewski in Novozelendec Matthew Dunham, naš veslač pa je v drugih 1.000 metrih stvari postavil na svoje mesto in se zanesljivo uvrstil v finale A. Druga polfinalna tekma se je razpletala povsem drugače in je bila precej počasnejša, tako da so prvi trije lahko prihranili nekaj moči za popoldansko tekmo. V četrtfinalu je v prvem delu zaostajal za aktualnim evropskim podprvakom Madžarom Petrom Galambosom in Norvežanom Kristoffrom Brunom, kmalu po polovici pa pospešil in tekmo suvereno zmagal. Ob tem je dosegel tudi drugi čas četrtfinala, boljšega ima le aktualni evropski prvak Michael Schmid iz Švice.

Rezultati – finale svetovnega pokala – lahki enojec