Na MEP v Krefeldu naša najboljša Ilaria Macchi na 10. mestu, ženski dvojec končal kot enajsti

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes so v Krefeldu zjutraj potekali polfinali, iz katerih pa se skifistki Ilariji Macchi in dvojcu s Pio Potočnik in Leo Hren ni uspelo uvrstiti v veliki finale. Že malo kasneje so bili na sporedu B finali, kjer sta ta dva čolna tudi zaključila prvenstvo – Macchijeva kot skupno deseta in dvojec kot enajsti. Oba dvojna dvojca sta zadnjo tekmo odveslala v finalu C.

DSC_0970

Izolanka Ilaria Macchi, ki po starosti spada še med mlajše mladinke, je tudi polfinalni in finalni nastop opravila dobro. Potem ko je bila četrta v polfinalu, je svoje prvo prvenstvo zaključila s četrtim mestom v finalu B, potem ko je skozi tekmo pametno stopnjevala, in tako zasedla skupno 10. mesto med 19 nastopajočimi skifistkami.

DSC_0951

Ljubljančanki Pia Potočnik in Lea Hren, ki tudi še sodi v kategorijo mlajših mladink, v dvojcu sta bili v polfinalu peti in sta prav tako nastopili v finalu B. Tam sta bili ves čas v boju za četrto mesto, na koncu pa zasedli petega in sta tako skupno enajsti.

DSC_0004

Mariborčana Jaka Čas in Blaž Puhek v dvojnem dvojcu sta si zjutraj najprej izborila nastop v finalu C, tam pa z odličnim zaključkom osvojila tretje mesto in sta tako skupno 15.  med 21 čolni.

DSC_0986

Blejsko-mariborska naveza Živa Rus in Maja Golja sta v dvojnem dvojcu nastopili v finalu C, kjer sta bili drugi  in na sta svojem premiernem prvenstvu zasedli 14. mesto.

Za večino naših reprezentantk in reprezentantov je bil to krstni nastop na velikih tekmovanjih, ki so ga z resnim pristopom solidno opravili. Z izjemo Žive Rus, ki se prihodnjo sezono seli med mlajše članice, bodo vsi še naslednje leto nastopali v mladinski kategoriji, Macchieva in Hrenova še celo naslednji dve. Letošnja pa se bo nadaljevala s preglednimi in kriterijskimi regatami, po katerih bo selektor Iztok Čop lahko določil potnike za mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo v začetku avgusta v Litvi.

Rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja