Na MEP v Krefeldu so se v polfinale uvrstile Pia Potočnik in Lea Hren v dvojcu ter Ilaria Macchi v enojcu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Dvema izmed štirih naših čolnov je uspelo napredovanje iz predtekmovanj oziroma repasažov v polfinale in s tem v borbo za višja mesta. S tretjim mestom v predtekmovanju sta se tja uvrstili Pia Potočnik in Lea Hren v dvojcu, z drugim mestom v repasažu pa je to uspelo tudi skifistki Ilariji Macchi. Oba dvojna dvojca sta obstala v repasažu in bosta jutri prvenstvo končala nižje od 12. mesta.

DSC_0510   DSC_0818

Iz dopoldanskih predtekmovanj sta se neposredno v jutrišnji polfinale uvrstili Pia Potočnik in Lea Hren v dvojcu, ki sta bili v predtekmi tretji za posadkama Rusije in Češke. Že v prvem delu sta si priveslali dobro pozicijo in v zaključnem delu le za pol sekunde izgubili neposredni dvoboj s češko posadko za drugo mesto. Ne glede na to sta napredovali v polfinale, ki bo nas sporedu jutri zjutraj ob 9. uri. Ostali trije čolni so za napredovanje morali nastopiti  v popoldanskem polfinalu. V predtekmovanju so sta bila Jaka Čas in Blaž Puhek v dvojnem dvojcu tretja, Maja Golja in Živa Rus v dvojnem dvojcu ter skifistka Ilaria Macchi pa so bile pete, kar ni zadostovalo na neposredno uvrstitev v polfinale.

DSC_0517   DSC_0932

V popoldanskem repasažu je bila z drugim mestom uspešna Ilaria Macchi, ki se je tako uvrstila med najboljših dvanajst. S pogumnim veslanjem in pravilno razporeditvijo moči je zaostala le za Nizozemko, prehitela pa je Estonko, Belorusinjo, Norvežanko in Ukrajinko. Polfinale bo na sporedu jutri zjutraj ob 10:10.
Obema dvojnima dvojcema preboj v polfinale ni uspel, napredovanje sta zgrešila le za eno mesto. Jaka Čas in Blaž Puhek sta bila tretja za Belgijo in Bolgarijo in se bosta jutri zjutraj najprej borila za vstop v finale C. Živa Rus in Maja Golja sta bili četrti za Romunijo, Estonijo in Madžarsko, prvenstvo pa bosta jutri končali v finalu C.

Rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja