Na Mladinskem evropskem prvenstvu v Vareseju nas zastopajo štirje čolni

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Ta konec tedna bo Varese prizorišče Mladinskega evropskega prvenstva, ki se v pokoronskem času vrača v običajni majski termin. Lago di Varese je v preteklosti gostil mnoga velika tekmovanja, tokrat pa je v vlogi nadomestnega gostitelja, saj je bila italijanska zveza primorana prvenstvo preseliti iz Sabaudije blizu Rima. Na prvenstvu Stare celine letos nastopa 400 veslačev in veslačic iz 29 držav, med njimi pa Slovenijo zastopa sedem veslačev in ena veslačica, ki tekmujejo v štirih disciplinah.

Jana Dremelj, članica VK Bled, je naša edina predstavnica med dekleti in bo v enojcu imela osem nasprotnic. Jana je že izkušena tekmovalka, potem ko je leta 2020 na MEP nastopila v dvojnem četvercu, lansko sezono pa je zablestela v dvojnem dvojcu – na MEP v Münchnu je osvojila srebrno medaljo, na MSP v Plovdivu pa četrto mesto.

V moškem enojcu nas zastopa Blejec Aljaž Kunstelj, ki se bo kot debitant na velikih tekmovanjih pomeril v konkurenci 15 tekmovalcev.

Arne Završnik in Jakob Brglez, člana VK Dravske elektrarne Maribor, sta naša predstavnika v dvojcu, kjer je v konkurenci devet čolnov. Arne in Jakob sta lani na MEP v Münchnu zasedla odlično peto mesto.

Dvojni četvferec je tradicionalno regijsko pisan, v njem namreč veslajo Ljubljančana Gašper Parte in Jurij Korbar, Blejec Gabrijel Potočnik in Izolan Matej Markuža. Parte je debitant v reprezentanci, Potočnik je bil lani deveti v enojcu na MEP in v dvojnem dvojcu na MSP skupaj z Markužo. Ta je bil na MEP šesti v svojnem dvojcu s Korbarjem. V dvojnem četvercu je prijavljenih 14 posadk.

Več o prvenstu

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja