Na mladinskem SP v Litvi bodo nastopili trije naši čolni

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes se v Trakaju v Litvi z žrebom ob 15. uri pričenja letošnje mladinsko svetovno prvenstvo, na katerem bodo v treh čolnih nastopila štiri naša dekleta in en fant. Na priljubljenem prizorišču velikih tekmovanj za mlajše kategorije na jezeru Galve bo sicer nastopilo rekordno število udeležencev – 426 veslačev in 316 veslačic, skupaj torej kar 742. Po zastopanosti držav ne gre za rekordno prvenstvo, tokrat jih je v Litvi zastopanih 59. Slovenijo predstavljajo Živa Rus in Ilaria Macchi v dvojnem dvojcu, Pia Potočnik in Lea Hren v dvojcu ter Filip Pfeifer v enojcu.

DSC_0444     DSC_0035 (2)

V ženskem dvojnem dvojcu je prijavljenih 28 čolnov, Živa Rus in Ilaria Macchi pa bosta na prvenstvu prvič nastopili skupaj. Živa, članica VK Bled, je na letošnjem MEP v Krefeldu zasedla 14. mesto v dvojnem dvojcu, Ilaria Macchi pa je članica VK Argo Izola in je v Krefeldu v enojcu z desetim mestom dosegla našo najboljšo uvrstitev.

DSC_0438     DSC_0299 (17)

V ženskem dvojcu, kjer bosta nastopili članici VK Ljubljanica Pia Potočnik in Lea Hren, je prijavljenih 15 čolnov. Za Pio in Leo je to po MEP v Krefeldu njuno drugo veliko tekmovanje, spomladi sta na prvenstvu stare celine zasedli enajsto mesto.

DSC_0449     DSC_0418

Naš edini moški predstavnik na letošnjem prvenstvu bo Filip Pfeifer, ki je debitant na velikih tekmovanjih. Filip je član VK Ljubljanica in se je kot skifist že izkazal na kriterjiskih regatah, sicer pa se je z veslanjem pričel ukvarjati šele preteklo jesen.

Prva predtekmovanja bodo na sporedu jutri, več informacij o prvenstvu pa dobite tukaj.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja