Na MSP v Račicah naš najboljši Jaka Čas z osmim mestom

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

DSC_0157     DSC_0574

Na letošnjem Mladinskem svetovnem prvenstvu, ki je v Račicah na Češkem potekalo med 7. in 12. avgustom, je najboljšo uvrstitev za slovensko reprezentanco dosegel skifist Jaka Čas, ki je bil drugi v finalu B in skupno osmi. Ostali naši štirje čolni so nastope končali v finalu C.

Jm1x_2     JM1x_1

Jaka Čas je med 37 enojcu dosegel odlično osmo mesto, predvsem pa je navdušil s prikazanima tekmama v četrtfinalu, v kateri se je približal magični meji sedmih minut, in finalu B. Do tja se je prebil preko štirih kvalifikacijskih tekem, v zadnji pa je zaostal  le za Čehom Gabrielom Mahlerjem, prehitel pa predstavnike Švice, Moldavije, Urugvaja in Nove Zelandije. Naslov svetovnega prvaka je ubranil Američan Dean Clark, srebro je osvojil Avstralec Cormac Kennedy-Leverett, bron pa je pripadel Belgijcu Tristanu Van den Busscheju.

DSC_0149    DSC_0154

Ostali štirje naši čolni so nastope na prvenstvu končali v finalu C. Pia Potočnik in Lea Hren v dvojcu sta tam zmagali in sta zasedli skupno 13. med 14 čolni. Ilaria Macchi je bila druga, s čimer je osvojila končno 14. mesto med 27 skifistkami. Dvojec s Semenom Kravchukom in Aleksejem Tratnikom ter dvojni dvojec z Urbanom Jermanom in Isakom Žvegljem pa sta bila četrta in sta skupno zasedla 16. mesti, pri dvojcih je bilo 23 uvrščenih, pri dvojnih dvojcih pa 29.

DSC_0168    DSC_0163

Prihodnje leto bo mladinsko SP gostil Tokio kot testni dogodek za OI 2020.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja