Na multi-športnem EP v Glasgowu nas bodo zastopali trije lahki veslači

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Veslaška reprezentanca bo ta teden nastopila na evropskem prvenstvu v Glasgowu, kjer bo veslanje del mega evropskega prvenstva šestih športov, saj se bodo na Škotskem istočasno poleg veslačev merili tudi najboljši evropski plavalci, triatlonci, kolesarji, gimnasti  in golfisti, del istega dogodka pa bo tudi atletsko EP v Berlinu. Našo reprezentanco bosta zastopala dva čolna, in sicer Rajko Hrvat v lahkem enojcu ter Jaka Malešič in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu.

 DSC_0010     DSC_0308

Rajko Hrvat, ki se je velik del spomladanskega pripravljalnega odbobja boril s poškodbo hrbta, se je po zaključku svetovnega pokala vendarle odločil za nastop tudi na evropskem prvenstvu, potem ko je v letošnjem pokalu zabeležil deveto in dvanajsto mesto, poleg tega pa še peto na Sredozemskih igrah. V Glasgowu bo nastopil v konkurenci 14 lahkih skifistov, predtekmovanje pa ga čaka v četrtek nekej po dvanajsti uri. Hrvat je doslej na evropskih prvenstvih osvojil dve bronasti medalji (2015 in 2016), lani pa je bil sedmi.

 DSC_0007     DSC_0119

Na junijskih Sredozemskih igrah sta bila peta tudi Jaka Malešič in Marko Bolha – posadka, ki se je oblikovala tekom sezone in je ob tem solidno nastopila tudi na mednarodnih kriterijskih regatah v Essnu in na Bledu. V Glasgowu bo nastopilo 18 lahkih dvojnih dvojcev, predtekme bodo na sporedu v četrtek nekaj pred 13. uro.

Obe naši disciplini imata tekme razporejeni preko štirih tekmovalnih dni s finali v nedeljo, 5. avgusta. Prizorišče letošnjega EP v parku Strathclyde, ki je tudi center škotskega veslanja, je doslej dvakrat gostilo velika tekmovanja pod okriljem FISA, in sicer mladinsko SP leta 1996 in SP do 23 let leta 2007.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja