Na SP v Linzu zmagi v finalih C in D za naše veslače

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Naša reprezentanca je na Svetovnem članskem prvenstvu v Ottensheimu pri Linzu nastopila z dvema čolnoma. Lahki skifist Rajko Hrvat je zasedel trinajsto mesto, Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu pa sta bila devetnajsta.

Rajko Hrvat je uspešno začel in se iz predtekmovanj neposredno uvrstil v četrtfinale, tam pa mu nastop ni najbolje uspel in se je na koncu uspel uvrstiti v boj za mesta med 13 in 18. V finalu C je vodil praktično skozi celotno progo in zmagal pred tekmovalci iz GER, BRA, SRB, CRO in JPN. Skupno je tako zasedel 13. mesto med lahkimi skifisti, med katerimi je svetovni prvak postal Italijan Martino Goretti, srebro je osvojil Madzar Peter Galambos, bron pa je pripadel Avstralcu Seanu Murphyju.

V soboto je svoje nastope končal dvojni dvojec, v katerem sta veslala Nik Krebs in Miha Aljančič, ki sta predtekmovalni nastop morala korigirati v repasažu, od koder sta se uvrstila v četrtfinale. Tudi njima ni uspel preboj med najboljših dvanajst in sta na koncu nastopila za plasmaje med 19 in 24. V finalu D sta zmagal in se tako uvrstila na skupno 19. mesto. Naslov svetovnega prvaka je pripadel Kitajski, srebro Irski, bron pa Poljski, medtem ko se je najboljših 11 čolnov uvrstilo na OI Tokio 2020. Dodatni dve mesti bosta na volj na zaključni kvalifikacijski regati konec maja naslednje leto v Luzernu.

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja