Na Svetovnem prvenstvu v Plovdivu nas bosta zastopala dvojni dvojec in lahki enojec

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Print

Danes se v Plovdivu v Bolgariji pričenja člansko Svetovno prvenstvo, ki se ga udeležuje 947 tekmovalk in tekmovalcev iz 63 držav. Med njimi bodo tudi trije naši veslači, in sicer Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu in Rajko Hrvat v lahkem enojcu.

DSC_0030     DSC_0145

Med dvojnimi dvojci je prijavljenih 23 posadk, Nik Krebs in Miha Aljančič pa bosta v predtekmovanju nastopila že danes in sicer v prvi predtekmovalni skupini v konkurenci posadk Grčije, Irske, Italije, Nove Zelandije in Egipta. Tekma bo na sporedu 10:45 po slovenskem času, iz nje pa neposredno v polfinale napreduje le zmagovalec, ostali bodo naslednjo priložnost iskali v repasažu. Za Krebsa in Aljančiča, oba sta po starosti še tekmovalca kategorije o 23 let, je to prvi nastop na članskih svetovnih prvenstvih, ne pa tudi v članski konkurenci, v kateri sta nekajkrat že nastopila. Tako tudi na letošnji Sredozemskih igrah Tarragoni, kjer sta bila odlična in sta osvojila srebrno medaljo, poleg tega pa je letos za njima tudi že SP do 23 let, na katerem sta bila peta.

DSC_0010     DSC_0381

Lahki skifist Rajko Hrvat je stari znanec svetovnih prvenstev, ki ga v Plovdivu čaka 18 tekmecev. Prvi nastop v predtekmovanju bo opravil že danes  ob 08:45 po slovenskem času, za dve mesti v polfinalu pa se bo boril proti predstavnikom Bahamov, Nemčije in Bolgarije. Naš tekmovalec je bil letos že sedmi na Evropskem prvenstvu v Glasgowu, v svoji vitrini pa ima že kar nekaj medalj z velikih tekmovanj, med drugim srebrno s SP 2015.

Vse o prvenstvu

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja