Najboljši mladinci so ta vikend zbrani v Münchnu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Medtem ko so najboljši članski veslači stare celine zbrani v Brandenburgu na vzhodu Nemčije, na jugu te države v Münchnu poteka velika mednarodna regata za mladince, ki že dve desetletji privablja večino evropskih reprezentanc in pomeni odličen test pred sestavo reprezentančnih ekip za EP in SP. Regate se udeležujejo tudi najboljši slovenski mladinski veslači in veslačice, ki so danes nastopili v malih čolnih.

Pri fantih sta med dvojnimi dvojci najbolje nastopila Nik Krebs in Jaka Čas (oba VK Dravske elektrarne Maribor), ki sta bila dopoldne tretja v predtekmovanju s sicer četrtim časom med vsemi nastopajočimi. Popoldne sta nastopila v finalu C in tam zmagala z drugim najboljšim časom med vsemi finalisti. V finalu C sta nastopila tudi Miha Cafuta (VK DEM) in Rok Markovič (VK Ljubljanica) in zasedla peto mesto. Našemu tretjemu čolnu v postavi Jaka Malešič (VK Ljubljanica) in Nejc Donaval (VK Argo) se ni uspelo uvrstiti v finalni del. V finalu A dvojnih dvojcev je zmagala Italija pred Nemčijo, Francijo, Poljsko, Veliko Britanijo in Češko.

Naši najboljši dekleti sta danes nastopili v enojcih. Alja Škrlj (VK Izola) se je z zmago v predtekmovanju uvrstila v finale A, kjer je zasedla šesto mesto, Živi Rus (VK Bled) pa napredovanje v finalni del ni uspelo. Finale enojcev je sicer dobila predstavnica Francije, druga je bila Nemka, tretja Poljakinja, četrta druga nemška skifistka, peta pa predstavnica Hrvaške.

Vsi rezultati

Drugi dan münchenske mladinske regate so  tekmovanja tradicionalno potekala po skupinah na osnovi sobotnih rezultatov. Od naših posadk je ponovno najbolje nastopil dvojni dvojec Nik Krebs in Jaka Čas, ki sta zmagala v prvi skupini in postavila tudi najboljši čas med 18 dvojni dvojci. V tej tekmi sta premagala sobotna zmagovalca Italijana, tretja sta bila Švicarja, za njima pa so se razvrstile še tri nemške posadke.

Med dvojnimi dvojci za dekleta sta naši dve Alja Škrlj in Živa Rus nastopili v tretji skupini, kjer sta zasedli tretje mesto. Skupno sta dosegli deveti čas med 14 posadkami.

Za nedeljsko tekmo se je pri fantih formiral še dvojni četverec, v katerem so veslali Jaka Malešič, Matej Čuk, Nejc Donaval in Miha Cafuta. Uvrstil se je v finale B, tam pa zasedel četrto mesto oziroma skupno 10. mesto med 11 posadkami.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja