Nastop slovenskih veslačev na mednarodni regati v Račicah

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Češke Račice, prizorišče lanskega mladinskega  in prihodnje leto članskega evropskega prvenstva,  so pretekli vikend gostile mednarodno regato. V močni zasedbi predvsem čeških tekmovalcev in tekmovalk, regata je namreč štela tudi kot češko državno prvenstvo, so nastopili tudi naši tekmovalci in tekmovalke, večinoma kandidati za U23 in mladinsko reprezentanco.

Med članskimi skifisti se je najbolje odrezal Miha Aljančič (VK Bled), ki se je uvrstil v finale A in tam osvojil bronasto medaljo, zmagal je Michal Plocek, ki je na nedavnem svetovnem pokalu v Poznanu zasedel četrto mesto. Borut Rebolj (VK Ljubljanica) je zmagal v finalu B. Aljančil in Rebolj sta nastopila še v dvijnem dvojcu in zasedla četrto mesto.

Pri lahkih veslačih sta Marko Bolha (VK Argo) in Aleš Jalen (VK Bled) najprej nastopila v enojcih, Bolha je bil tretji, Jalen pa tik za njim, kasneje pa sta skupaj odveslala še v dvojnem dvojcu in tekmo zmagala.

Pri članicah sta dvojni nastop opravili   Valentina Alicija Miklavčič (VK Dravske elektrarne Maribor) in Andreja Kekič (VK Argo). V enojcu je bila Kekičeva druga, Miklavčičeva pa tretja, skupaj pa sta v dvojnem dvojcu zasedli tretje mesto.

V enojcu za mladince se je edini v eno od final uvrstil Jaka Malešič (VK Ljubljanica), ki je nastopil v finalu B in tam zasedel drugo mesto, skupno osmo. Med dvojnimi dvojci sta četrto mesto zasedla Nejc Donaval (VK Argo) in Matej Čuk (VK Bled).

Med mladinkami sta nastopili Tjaša Pfajfar in Živa Rus (obe VK Bled). V enojcu je bila Rusova četrta v finalu B, Pfajfarjeva pa tretja v finalu B, medtem ko sta v dvojnem dvojcu zasedli drugo mesto v finalu B.

Račice 2016_rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja