Nastope v Vareseju sta že zaključila dvojec in Bolha v lahkem enojcu

Prva od naših veslačev sta danes nastopila Aleš in Janez Zupan v dvojcu. V finalu C sta zasedla četrto mesto za posadkami Poljske 2, Nizozemske 2 in Finske, prehitela sta edino posadko Rusije 2, medtem ko turški čoln ni startal. S precejšnjo prednostjo je skozi celotno progo vodila in na koncu zmagala poljska posadka.

DSC_0006

Naša dva sta bila v sredinskem delu proge še skupaj z nizozemskim in finskim, ki pa sta ju v zaključku tekme prehitela. Skupno je tako naša posadka na prvi tekmi svetovnega pokala zasedla 16. mesto.

DSC_0008

V dopoldanskem delu se je v repasažu pomeril še Marko Bolha v lahkem enojcu. V cilj je priveslal kot četrti, medtem ko sta v finale vodili samo prvi dve mesti.

DSC_0002

Zaostal je za predstavniki Norveške, Alžirije in Finske ter prehitel je Italijana. Popoldne je nastopil v finalu B, kjer je zasedel tretje mesto in tako na koncu zasedel skupno deveto mesto.

DSC_0007

V drugem delu današnjega programa bo ob 14:10 Gašper Fistravec nastopil v polfinalu enojcev, ob 15:40 pa Rajko Hrvat v finalu lahkih enojcev.