Nastopi slovenskih mladincev na mednarodni regati v Münchnu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Pretekli vikend je bila olimpijska proga v Münchnu ponovno središče evropskega mladinskega veslanja, saj regato v začetku maja večina držav tradicionalno uporablja kot kriterijsko in izborno za reprezentanco. S tem namenom so nastopili tudi slovenski mladinci in mladinke, ki so se borili za vozovnice na mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo v nemškem Krefeldu 20. in 21. maja.

V sobotnem delu so mladinci nastopili v dvojnih dvojcih, kjer je bilo kar 38 čolnov v šestih predtekmovalnih skupinah, tako da je o možnosti napredovanja odločal tudi žreb. Urban Jerman in Filip Pfeifer (VK Ljubljanica) sta se uvrstila v finale A, kjer sta zasedla šesto mesto (skupno 16. čas). Druga slovenska  posadka Jaka Čas in Blaž Puhek (VK Dravske elektrarne Maribor) se je uvrstila v finale C, kjer je zasedla drugo mesto, vendar pa dosegla peti najboljši čas izmed vseh final. Mladinke Živa Rus (VK Bled), Maja Golja (VK Dravske elektrarne Maribor) in Ilaria Macchi (VK Argo) so prvi dan nastopile v enojcih, kjer je nastopilo 28 tekmovalk – Rusova se je uvrstila v finale A (šesto mesto in skupno deseti čas), Macchijeva pa v finale B (drugo mesto in skupno osmi čas). V dvojcu sta nastopili Pia Potočnik in Lea Hren (VK Ljubljanica), ki sta se med 14 čolni uvrstili na tretje mesto v finalu B s skupno osmim časom.

V nedeljo so fantje Urban Jerman, Filip Pfeifer, Jaka Čas in Blaž Puhek veslali v dvojnem četvercu, kjer so se med 14 čolni uvrstili v finale B. Tam so zasedli peto mesto in dosegli skupno deveti čas. Pri dekletih so tekme potekale po skupinah, brez kvalifikacij in final. V dvojnem dvojcu, kjer je bilo na startu 11 čolnov, sta Živa Rus in Maja Golja dosegli sedmi čas. Ilaria Macchi je ponovno nastopila v enojcu, kjer je tekmovalo 23 tekmovalk, skupno pa je dosegla deveti čas. Tudi Pia Potočnik in Lea Hren sta v nedeljo nastopili v isti disciplini, ko je bilo na startu 18 dvojcev, tokrat pa sta dosegli sedmi čas.

Vsi rezultati

Po münchenski regati je selektor Iztok Čop določil reprezentančne posadke za MEP v Krefeldu, in sicer bodo tam nastopili:

– dvojni dvojec mladinci: Jaka Čas, Blaž Puhek

– enojec mladinke: Ilaria Macchi

– dvojni dvojec mladinke: Živa Rus, Maja Golja

– dvojec mladinke: Pia Potočnik, Lea Hren

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja