Neuspešen polfinale za oba naša čolna, jutri ju čaka finale B

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na SP do 23 let v Plovdivu iz današnjih polfinal obema našima čolnoma ni uspel preboj v finale. Dvojni četverec in lahki enojec sta bila peta in bosta tako jutri nastopila v finalu B za razvrstitev med 7. in 12. mestom.

slo2

Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj in Gašper Ferlinc v dvojnem četvercu so bili na prvih 500 metrov blizu vodilnim posadkam, medtem ko Velika Britanija ni startala. V drugi četrtini so še držali stik z tretjimi Italijani in imeli čoln zaostanka na 1.000 metrih. V nadaljevanju pa niso več zmogli tempa vodilnih treh posadk Nove Zelandije, Ukrajine in Italije, prehitela jih je še Belorusija, tako da so končali na petem mestu.

Jutri bodo nastopili v finalu B in se bodo v konkurenci posadk Češke, Romunije, Belorusije in Nemčije za čim boljšo končno uvrstitev. Tekma bo na sporedu ob 08:40.

slo1

Aleš Jalen v lahkem enojcu je prav tako zasedel peto mesto v polfinalu. Že kmalu po startu so si prvi trije skifisti Francije, Japonske in Kitajske pridobili veliko prednost in tako hitro odločili o vstopnicah v finale. Jalen je bil v prvem delu še blizu četrtouvrščenemu Nemcu, potem pa je izgubil stik z njim in v cilj priveslal kot peti, pred predstavnikom Moldove.

Tudi naš lahki skifist bo tako v finalu B iskal čim boljšo uvrstitev med 7. in 12. mestom. Njegovi konkurenti v tekmi, ki bo na sporedu ob 08:05 po slovenskem času, bodo predstavniki Moldove, Rusije, Nemčije, Avstralije in Slovaške.

Vid Pugelj v enojcu je danes že zaključil s tekmovanji. Nastopil je v finalu D in tam zasedel četrto mesto, prehitel je le predstavnika Latvije. Skupno je tako pristal na 22. mestu.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja