Nik Krebs in Miha Aljančič osvojila srebro na Sredozemskih igrah 2018 v Tarragoni

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Nik Krebs in Miha Aljancic_srebro na SI 2018_medalje

Danes dopoldne se je veslaški program letošnjih Sredozemskih iger v Tarragoni v Kataloniji končal s finali, v katerih je uspeh dosegla tudi naša reprezentanca. V dvojnem dvojcu sta namreč Nik Krebs in Miha Aljančič prejela srebrno medaljo in tako nadaljujeta tradicijo osvajanja veslaških medalj na Sredozemskih  igrah, Rajko Hrvat v lahkem enojcu ter Marko Bolha in Jaka Malešič v lahkem dvojnem dvojcu pa so zasedli peto mesto.

Mariborsko-blejska kombinacija je ponovno potrdila kvaliteto in nadaljuje uspešno pot, potem ko sta Nik Krebs in Miha Aljančič v preteklih letih že osvajala medalje v mladinski (bron na MEP 2015) in mlajše članski konkurenci (bron na EP U23 2017). Tokrat sta nastopila v absolutni konkurenci, se odlično znašla v zelo zahtevni konkurenci in osvojila novo medaljo. V finalu sta bila na polovici proge, na SI se tekmuje na razdalji 1.000 metrov, tretja, za grško in italijansko posadko.

Nik Krebs in Miha Aljancic_srebro na SI 2018_v colnu

Grka Stefanos Ntouskos in Christos Stergiakas sta bila tudi v drugi polovici izjemno hitra in do konca nista izpustila vodstva, medtem ko je naša posadka prehitela renomirana Italijana Simoneja Venierja in Romana Battistija ter tako dosegla odličen uspeh. Takšen je bil tudi dosežen čas 3:02,53, za zmagovalnim grškim čolnom sta zaostala dobro dolžino čolna, nekaj manjša je bila njuna prednost pred bronastima Italijanoma. Četrto mesto je pripadlo Španiji, peto pa Srbiji. Oba naša tekmovalca po starosti spadata še v kategorijo do 23 let in ju že čez tri teden čaka svetovno prvenstvo v Poznanu.

Rezultati M2x

SI 2018 medalja

Rajko Hrvat je v izjemno izenačenem in hitrem finalu lahkih enojcev potegnil najkrajšo in končal kot peti, medtem ko je vseh pet finalistov ciljno črto prečkalo v razmaku treh sekund. Na polovici proge so bili še praktično poravnani, v drugi polovici in razburljivem zaključku pa je imel največ moči hrvaški skifist Luka Radonić, srebro je pripadlo Portugalcu Pedru Fragi, bron pa Grku Christosu Giannarasu. Ped našega tekmovalca se je razvrstil še Italijan Goretti, Rajko pa se je moral zadovoljiti z mesto slabšo uvrstitvijo kot pred petimi leti v turškem Mersinu.

Rezultati LM1x

V lahkem dvojnem dvojcu sta Marko Bolha in Jaka Malešič zasedla peto mesto, naslov sredozemskih prvakov pa je pripadel Italijanoma Steffanu Oppu in Pietru Ruti. Naša dva sta bila na polovici proge četrta in blizu vodilnim, v drugi polovici pa nista zdržala hudega tempa, popustila in v cilj priveslala z zaostankom dobrih osmih sekund. Zmagala je Italija pred Grčijo in Portugalsko, četrta je bila Španija.

Rezultati LM2x

V ženski konkurenci se Nini Kostanjšek v lahkem enojcu ni uspelo uvrstiti v veliki finale in je tekmovanje končala v finalu B, kjer je zasedla drugo mesto, za Alžirko in pred Egipčanko. Zlato je osvojila Italijanka Valentina Rodini.

Rezultati LW1x

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja