Nik Krebs in Miha Aljančič z odlično predstavo v veliki finale dvojnih dvojcev SP U23

Na SP do 23 let Slovenijo zastopa le en čoln, in sicer v dvojnem dvojcu veslata Nik Krebs in Miha Aljančič. V današnjem polfinalu sta zasedla tretje mesto in se uvrstila v veliki finale, prvi za Slovenijo po letu 2012. Ta bo na sporedu juti ob 11:25.

DSC_0059

Naš dvojni dvojec Nik Krebs in Miha Aljančič je z odlično tekmo, predvsem v drugem delu polfinala, zasedel tretje mesto, in se tako uvrstil v veliki finale SP do 23 let. V prvih 1.000 metrih sta zaostala za favoriziranimi posadkami Italije, Grčije in Nemčije, vendar pa ves čas držala stik. Skozi celotno progo je vodila italijanska posadka pred grško, tretjeuvrščeni nemški čoln pa je naša dva ves čas držal na razliki enega čolna. V tretjih 500 metrih sta Krebs in Aljančič napadla in se na merjenju vmesnega časa na 1.500 metrov približala na polovico čolna. Zadnja četrtina je bila povsem njuna, saj sta v njej dosegla najboljši čas med vsemi polfinalisti in švignila mimo povsem nemočnih Nemcev. V finišu sta se tako ogrozila še Grka na drugem mestu, vendarle pa sta lahko prihranila še nekaj moči za veliki finale. Zmagala sta Italijana pred Grkoma. Iz drugega polfinale so napredovali Nizozemca, Poljaka in Francoza, skupno pa imata Nik in Miha četrti najboljši čas. Finale bo na sporedu jutri ob 11:25, ponovno pa se obeta vroč dan, tako po temperaturah kot po tekmovalni plati.

DSC_0043    DSC_0050

Po lanski zmagi v finalu B in sedmem mestu je to odlično nadaljevanje za posadko Krebs/Aljančič, ki je skupaj osvojila že bron na mladinskem EP leta 2015 in na EP do 23 let leta 2017, letos pa srebro na Sredozemskih igrah.

DSC_0063

Miha Aljančič po polfinalu: »Vse je šlo tako, kot smo se zmenili s trenerjem Milošem Janšo. Plan je bil, da se primeva Nemcev, se jih drživa čez celo tekmo in jih poskusiva prehiteti nekje na polovici proge. To nama ni povsem uspelo, ampak sva vztrajala, grizla do konca in v finišu se je videlo, da sva precej močnejša in sva enostavno odpeljala mimo. Sva zelo zadovoljno, bo pa jutri potrebno še bolj pritisniti, saj seveda sedaj ciljava na medaljo. Nekaj rezerva namreč je še, zagotovo prvih 1.000 metrov, poleg tega je v zaključku tekme  možno iz sebe spraviti še dodane atome moči. Potrebno se bo res skoncentrirati in dati vse od sebe.«

Rezultati polfinala