Novi predsednik Veslaške zveze Slovenije je Jošt Dolničar

mario Novice 0 Komentarjev

Na današnji volilni skupščini na Bledu so delegati veslaških klubov za novega predsednika krovne veslaške organizacije izvolili Jošta Dolničarja, ki bo zvezo vodil do jeseni  2016.

Jošt DolničarJošt Dolničar, v preteklosti aktivni veslač, v zadnjem času trener in predsednik ljubljanskega veslaškega kluba, sicer že dlje časa uspešen gospodarstvenik, trenutno pa na funkciji člana uprave Pozavarovalnice Sava, d.d. Dolničar je bil edini kandidat za predsednika in je na volitvah dobil podporo vseh veslaških klubov. Ob izvolitvi je predstavil glavne smernice za prihodnji mandat, ki so nadaljevanje doseganja vrhunskih rezultatov veslaških reprezentanc, izgradnjo sistema za uspešne prehode iz mladih v člansko kategorijo, gostiti vsaj eno veliko veslaško prireditev in zagotavljanje ustreznih finančnih sredstev.

Delegati skupščine, ki so se zahvalili Denisu Žveglju za uspešno predsedovanje v preteklem mandatu, so izvolili še Slobodana Radujka za podpredsednika in pet članov Izvršnega odbora: Vilija Vindiša, Darka Goloba, Branka Pišlarja, Iztoka Čopa in Miloša Puglja.

Po funkciji pa so člani IO postali Vladimir Meglič (kot predsednik Odbora sodnikov), Luka Špik (kot predstavnik vrhunskih veslačev) in Peter Fajfar (kot predsednik Tekmovalnega odbora), kot zadnjega člana IO pa bo Trenerska komisija izvolila še svojega predsednika. Ta komisija ima tudi nalogo v najkrajšem času oblikovati merila za izbor selektorja, na podlagi katerih bo predsednik imenoval selektorja reprezentanc.

V Nadzorni odbor VZS so bili izvoljeni Slobodan Paripovič, Miha Šlibar in Peter Mizerit, v disciplinsko komisijo pa Ecio Babič, Rok Kolander in Branko Pupis.

Foto: siol.net

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja