Oba skifista do 23 let Aleš Jalen in Miha Aljančič sta se uvrstila v jutrišnji polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes so za četrtfinala mlajih članov na progi Willem-Alexander Baan v bližin Rotterdama vladale povsem drugačne razmere kot včeraj. Včerajšnji dež in veter sta nadomestila sonce in skoraj brezvetrje, tako da so imeli tekmovalci odlične pogoje za tekmovanja. Te sta v celoti izkoristila Blejca Aleš Jalen in Miha Aljančič, ki sta se vsak v svoji disciplini uvrstila v polfinale. Jalen je med lahkimi enojci zmagal v svoji četrtfinalni skupini, Aljančič pa je bil med enojci tretji.

DSC_0085 (1)     DSC_0124 (1)

Z zmago v četrtfinalu si je Aleš Jalen zagotovil mesto med najboljšimi 12 lahkimi skifisti v kategoriji do 23 let. Po zadržanem uvodnem delu, ko je po hitrem startu Norvežana in Danca na četrtem mestu, je kmalu po polovici proge prevzel vodstvo in ga ob kontroliranju tekmecev brez večjih težav obdržal do konca. V zadnjih 500 metrih je uspešno odbijal napade norveškega tekmovalca, tako da se je ta še pred zaključkom sprijaznil z drugim mestom. Tretji in zadnji polfinalist je bil presenetljivo predstavnik Iraka, ki je izkoristil izčrpanost danskega veslača.

DSC_0136 (1)     DSC_0135 (1)

Aleš Jalen po tekmi: “Najprej sem mislil, da bom ostal na drugem mestu, ker se mi je Norvežan zelo upiral, ampak s trdim delom in vztrajnostjo sem ga prehitel in vodstvo obdržal. Na koncu je zaradi oddaljenosti tretjega še spustil tempo, kar sem storil tudi sam v zadnjih sto metrih.”

DSC_0138 (1)     DSC_0141 (1)

Jalna polfinale čaka že jutri ob 17:45, za prva tri mesta, ki vodijo v veliki finale, pa se bo boril s predstavniki Tunizije, Nemčije, Mehike, Avstrije in Velike Britanije.

DSC_0081 (1)     DSC_0097 (1)

Tudi Miha Aljančič se je s tretjim mestom v četrtfinalni tekmi uvrstil v jutrišnji polfinale. Z dobrim stopnjevanjem skozi tekmo, na 500 in 1.00 metrov je bil šele peti, na 1.500 metrih pa že četrti, je zaostal le za Britancem in Monačanom. V odličnem zaključku tekme je v neposrednem dvoboju prehitel Litvanca in si tako zagotovil mesto med 12 najboljšimi. Peti je bil danski, šesti pa estonski skifist.

DSC_0102 (1)     DSC_0103 (1)

Miha Aljančič po tekmi: “Tekma je bila zelo zelo težka. Na začetku sem mislil, da mi ne bo uspelo, ker so tekmeci zelo hitro postartali. Vendar pa sem na koncu videl, da se izplačata trud in vztrajnost, tako sem zelo vesel napredovanja. S svojo tekmo sem zadovoljen, mogoče edino trener ne bo povsem (smeh).”

DSC_0107 (1)     DSC_0113 (1)

Aljančič bo v polfinalu nastopil jutri ob 17:30, njegovi tekmeci pa bodo predstavniki Norveške, Monaka, Rusije, Češke in Švedske.

Rezultati četrtfinala BM1x

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja