Odličen nastop naših veslačev na Svetovnem pokalu I v Beogradu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Naši veslači so odlično nastopili na prvi tekmi svetovnega pokala in dosegli lep ekipni uspeh. To je odlična popotnica za letošnjo sezono.

Rajko Hrvat je v velikem finalu osvojil srebrno medaljo. Zlato je osvojil Belgijec Tibo Vyvey, bron pa je pripadel Švedu Ahmetu Rapiju. Naš veslač je bil ves čas med vodilnimi in je le potrdil odlično pripravljenost, ki jo kazal na treningih in skozi predtekmovanja.

Filip Pfeifer se je z odličnim nastopom v polfinalu uspel uvrstiti v veliki finale enojcev. Filip je večino moči potrošil v preteklih dneh, tako da v finalu A ni posegel v boj za višja mesta in je zasedel šesto mesto. Kljub temu gre za lep uspeh mladega ljubljanskega veslača, ki je lani nastopal se v kategoriji do 23 let, sedaj pa je po dolgih letih vrnil slovensko veslanje v finale enojcev.

Jaka Čas in Nik Krebs sta postala zmagovalca finala B med dvojci. V malem finalu sta bila ves čas v ospredju in se z Litvancema izmenjevala v vodstvu, na koncu pa sta z odličnim časom in prednostjo dobre sekunde osvojila prvo ter skupno sedmo mesto.

Nina Kostanjšek je s tretjim mestom v finalu C zaključila s tekmami na prvi tekmi Svetovnega pokala v Beogradu. Skupno je tako zasedla 15. mesto.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja