Odpoved dvojnega dvojca zaradi bolezni, lahki dvojni dvojec jutri v predtekmovanju

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Slovenska reprezentanca bo na finalu svetovnega pokala v Luzernu imela le en čoln – lahkega dvojnega dvojca z Markom Bolho in Rajkom Hrvatom. Nastop dvojnega dvojca je moral selektor zaradi bolezni Janeza Zupana v zadnjem trenutku žal odpovedati.

DSC_0106

Dvojni dvojec v postavi Janez Zupan in Gašper Fistravec tako v Luzernu ne bo nastopil. Zupan je že na poti v Švico tožil o težavah in je bil takoj po prihodu v Luzern pregledan, ni pa še bila podana končna ugotovitev. Danes dopoldne je ponovno obiskal kliniko, kjer je bila postavljena diagnoza gnojna angina in odsvetovan vsakršen napor. Janez mora mirovati, predpisana pa mu je tudi terapija z antibiotiki.

DSC_0085

 

Glede na to je moral selektor Dušan Jurše nastop dvojnega dvojca odpovedati, saj v takšnem stanju Zupan ni zmožen tekmovati na primernem nivoju.

DSC_0217

Lahki dvojni dvojec v postavi Marko Bolha in Rajko Hrvat je tako naša edina posadka na finalu svetovnega pokala v Luzernu. Jutri ju predtekmovanje čaka ob 10:15, današnji žreb pa jima je namenil konkurenco posadk Italije, Angole, Češke in Japonske 1. V četrtfinale neposredno vodijo prva tri mesta.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja