Olimpijska kvalifikacijska regata Luzern – Lahki dvojni dvojec napredoval v polfinale, Fistravec je izpadel iz boja za OI

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Naši dve posadki na olimpijskih kvalifikacijah sta repasažna nastopa danes popoldne opravili s polovičnim uspehom – Aleš Jalen in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu sta napredovala v polfinale, Gašperju Fistravcu v enojcu to ni uspelo in je tako zaključil tekmovanje.

DSC_0031

V repasažu lahkega dvojnega dvojca smo bili priča zanimivi tekmi, v kateri so se posadke izmenjavale na pozicijah, od katerih so prve tri vodile v polfinale. Najhitreje je začel Ciper, druga najhitrejša s starta je bila Češka, tretja sta bila naša dva Aleš Jalen in Marko Bolha, četrta pa Bolgarija. V sredinskem delu proge so se karte premešale, naša dva pa sta ponovno prikazala pogumno in čvrsto veslanje prav v tem delu. Vodstvo prevzela češka posadka, Jalen in Bolha sta se prebila na drugo mesto, v ozadju pa je potekal boj za tretje mesto. V zaključku tekme sta zaradi medsebojnega obračuna močno pritisnila čolna Bolgarije in Cipra, vendar sta naša dva zdržala in ohranila drugo pozicijo ob prečkanju ciljne črte. Prva je bila češka, tretja Bolgarija, četrti pa Ciper.

DSC_0019

Aleš Jalen in Marko Bolha sta se tako prebila v polfinale in jutri nadaljujeta s kvalifikacijskim tekmovanjem za nastop na OI. Polfinale bo na sporedu jutri ob 16:35, za prva tri mesta, ki bodo vodila v finale, pa bosta veslala proti posadkam Madžarske, Danske, Španije, Portugalske in Češke.

 DSC_0025

Marko Bolha: »Startala sva malo počasneje kot zjutraj, morda zaradi kontra vetra, zato so nama ostali tudi malo zbežali. Čez progo sva jih počasi lovila in v zaključku premagala. Med progo je bilo podobno kot zjutraj, le da sva se tudi v zadnjih 500 metrih zbrala in odveslala, tako kot je treba.«

 DSC_0001

Gašper Fistravec je repasažno tekmo začel dobro in bil do prve polovice v stiku s tremi najhitrejšimi, Bolgarom Vasilevim, Švicarjem Kesslerjem in Izraelcem Fridmanom. Njegov zaostanek za tretjim mestom, ki bi še pomenil napredovanje v polfinale, je bil tu štiri sekunde. V nadaljevanju pa ni več mogel slediti močnemu ritmu prvih treh, tako da je izgubil stik in v nadaljevanju sta ga prehitela še Američan Jurkowski in Grk Magdanis. V zadnjem delu je Fistravec povsem popustil in v cilj kot šesti priveslal s precejšnjim zaostankom. Tekmo je dobil Markus Kessler (Švica) pred Danijem Fridmanom (Izrael) in Kristianom Vasilevim (Bolgarija) – ti trije skifisti so se tudi uvrstili v polfinale. Iz druge repasažne skupine je to uspelo predstavnikom Rusije, Nemčije in Avstralije.

DSC_0009

Gašper Fistravec je tako izpadel iz nadaljnjega tekmovanja in je tako zaključil nastope na letošnjih olimpijskih kvalifikacijah. Upanje za nastop na OI Rio 2016 tako ohranja le naš lahki dvojni dvojec.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja