Pet čolnov na Mladinskem evropskem prvenstu v Münchnu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na olimpijski progi iz leta 1972, kjer je svojo uspešno kariero kot 15-letnik z uvrstitvijo v finale enojcev MSP začel Luka Špik, se bo danes in jutri odvijalo letošnje Mladinsko evropsko prvenstvo. Na njem bo nastopilo osem slovenskih veslačev in veslačic v petih čolnih.

V ženskem enojcu bo nastopila debitantka na velikih tekmovanjih Brina Poropat iz VK Dravske elektrarne Maribor. V enojcu je prijavljenih 16 tekmovalk.

Brina Poropat

V ženskem dvojnem dvojcu, kje je na startu 14 čolnov, bosta veslali Jana Dremelj in Ruby Čop, članici VK Bled. Ti dve tekmovalki sta bili letos že zelo uspešni s četrtim mestom na Svetovnem prvenstvu v Plovdivu.

Jana Dremelj in Ruby Čop

Med moškimi enojci , kjer je prijavljenih 17 tekmovalcev, se bo preskusil Gabrijel Potočnik iz VK Bled. Gabrijel je bil na letošnjem MSP član dvojnega dvojca, ki je zasedel deveto mesto.

Gabrijel Potočnik

V dvojcu bosta Slovenijo predstavljala Arne Završnik in Jakob Brglez, oba VK Dravske elektrarne Maribor. Oba sta prvič na velikem tekmovanju, čaka pa ju konkurenca 14 posadk.

Arne Završnik in Jakob Brglez

V dvojnem dvojcu bosta med 17 čolni nastopila Jurij Korbar (VK Ljubljanica) in Matej Markuža (VK Argo Izola). Korbar je debitant na velikih tekmovanjih, Markuža pa je bil letos že deveti v dvojnem dvojcu na MSP.

Matej Markuža in Jurij Korbar

Več o prvenstvu

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja