Pet deklet in dva fanta na Mladinsko EP v Krefeld

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V naslednjih dveh tednih se bodo za naslove evropskih prvakov potegovali veslači in veslačice v članski in mladinski kategoriji. Najprej bodo ta vikend (20-21. maja) na delu mladinci, ki se bodo srečali v nemškem Krefeldu, naslednji vikend (26.-28. maja) pa če člani, ki bodo nastopali v čeških Račicah.

 DSC_0547

Mladinsko evropsko prvenstvo v Krefeldu je za slovensko veslanje zgodovinsko v smislu zastopanosti po spolih, saj je prvič v moderni zgodovini v reprezentanci več deklet kot fantov. V nemškem Porurju bo tako nastopilo pet mladincev in dva mladinca, Slovenijo pa bodo zastopali v štirih čolnih. Vsi so uspešno nastopili na kriterijski mednarodni regati v Münchnu, kjer se je že zbrala večina evropske konkurence.

Med fanti bosta naša edina predstavnika Jaka Čas in Blaž Puhek, člana VK Dravske elektrarne Maribor, ki bosta nastopila v dvojnem dvojcu, kjer je prijavljenih 21 čolnov. Jaka Čas je lani že nastopil na MEP in bil šesti v dvojnem dvojcu skupaj z Nikom Krebsom.

DSC_0498   DSC_0613

Pri dekletih, ki so vse debitantke na velikih tekmovanjih, bodo nastopile tri posadke. V enojcu, kjer je prijavljenih 19 tekmovalk, bo veslala Ilaria Macchi (VK Argo Izola), ki po letih sicer sodi še med mlajše mladinke.

DSC_0517   DSC_0752

 

V dvojcu nas bosta zastopali veslačici VK Ljubljanica Pia Potočnik in Lea Hren, sicer tudi še mlajša mladinka, v tej disciplini bo na startu 14 čolnov.

DSC_0510   DSC_0718 (2)

V dvojnem dvojcu pa bosta veslali Živa Rus (VK Bled) in Maja Golja (VK Dravske elektrarne), ki bosta tekmovali v konkurenci 16 posadk.

DSC_0504   DSC_0634

Tekmovanje poteka dva dneva – v soboto so na sporedu predtekmovanja in repasaži, v nedeljo pa polfinala in finala. V preteklosti so naši mladinci že dosegali medalje, nazadnje leta 2015, ko sta Nik Krebs in Miha Aljančič osvojila bron.

Spletna stran prvenstva

Prijave, startne liste in rezultate

Urnik tekmovanj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja