Peto mesto za dvojnega dvojca Krebs-Aljančič, dekleti dvanajsti

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V velikem finalu mladinskega svetovnega prvenstva v Rio de Janieru, ki je na olimpijskem prizorišču potekal kot testni dogodek, sta Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu osvojila peto mesto. Dekleti sta bili v enaki disciplini skupno dvanajsti.

DSC_0624

Rezultati finala A dvojnih dvojcev za mladince:

  1. Italija (Andrea Cattaneo, Emanuele Fiume) 6:36,13
  2. Nemčija (Theodor Thun, David Junge) +2,06
  3. Madžarska (Kristof Acs, Mate Bacskai) +3,70
  4. Češka (Jan Cincibuh, Eduard Bezdek) + 6,80
  5. Slovenija (Nik Krebs, Miha Aljančič) +9,30
  6. Avstrija (Nikolaus Brandner, David Neubauer) +23,08

DSC_0588

Veliki finale dvojnih dvojcev sta prepričljivo dobila aktualna evropska prvaka Italijana Cattaneo in Fiume, ki sta vodila od starta do cilja. V cilju sta zmagala s prednostjo dolžine čolna, medtem ko sta na sredini proge imela še enkrat večjo prednost. Mariborsko-blejska naveza Nik Krebs in Miha Aljančič je finalno tekmo začela ambiciozno in bila na prvih 500 metrih, za nemško posadko, ki je bila v nadaljevanju tekme edina konkurenčna italijanski. Naša dva sta se v sredinskem delu proge borila za tretjo pozicijo skupaj s posadkama Madžarske in češke, medtem ko je iz tega boja kmalu izpadla Avstrija. Na polovici proge sta bila Krebs in Aljančič četrta, v tretji četrtini proge pa sta malo popustila, tako sta ju prehitela Čeha in da sta si nabrala tudi trisekundni zaostanek za tretjim mestom, ki sta ga držala Madžara. V zadnjih 500 metrih sta močno pospešili Nemčija in Madžarska in si s tem zagotovili srebro oziroma bron, češka posadka je zadržala četrto pozicijo, naša dva pa sta še nekoliko povečala zaostanek in ciljno črto prečkala kot peta. Na šestem mestu je končal avstrijski čoln.

DSC_0987

Peto mesto je za naša dva najboljša mladinca lep uspeh, potem ko sta bila ne evropskem prvenstvu bronasta. V Riu na svetovnem prvenstvu sta za razliko od EP nastopila še močna nemška posadka, ki je premešala vrstni red, za poraz z majhno razliko in pristanek na četrtem mestu v Račicah pa je našima dvema vrnila madžarska posadka.

Miha Aljančič bo prihodnje leto veslal med člani do 23 let, medtem ko leto dni mlajšega Nika Krebsa čaka še ena sezona v mladinski konkurenci.

 DSC_0893

Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj v dvojnem dvojcu sta finale B začeli pogumno in bili na prvi četrtini proge tretji, za kasnejšima najboljšima posadkama ZDA in Južnoafriške republike. V nadaljevanju tekme pa nista zdržali visokega ritma in sta pričeli drseti navzdol po vrstnem redu. Do polovice proge sta ju prehiteli Norveška in Kitajska, v nadaljevanju pa še Brazilija. V zadnjem delu proge sta naši dekleti povsem popustili in v cilj s precejšnjim zaostankom priveslali kot šesti.

DSC_0983

V finalu A je zmagala Nemčija pred Romunijo in Italijo. Skupno sta Miklavčičeva in Škrljeva zasedli dvanajsto mesto na tem svetovnem prvenstvu, kjer sta predvsem v repasažu prikazali dober nastop in se uvrstila med 12 najboljših ženskih dvojnih dvojcev.

 DSC_0832

Tim Mahne v enojcu je že včeraj nastopil v finalu C in bil tam tretji, za predstavnikoma Norveške in Hrvaške. Tekmo je sicer začel previdno in bil na polovici proge peti, v drugem delu pa je prehitel predstavnike Urugvaja, Švice in Turčije.  Skupno je Mahne tako dosegel 15. mesto na letošnjem svetovnem prvenstvu.

DSC_0967

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja