Petra Zupet imenovana v FISA Komisijo za športno medicino

Dr. Petra Zupet, vodja zdravniške službe slovenskih veslaških reprezentanc in predstojnica Inštituta za medicino in šport Ljubljani, je bila na sestanku FISA Councila pretekli vikend v Sarasoti imenovana za članico Komisije za športno medicino Svetovne veslaške zveze FISA za naslednja štiri leta.

To je veliko priznanje za Veslaško zvezo Slovenije in Petro osebno, saj gre šele za tretjega predstavnika Slovenije in prvo Slovenko, ki je bil imenovana na funkcijo znotraj svetovne veslaške zveze. Pred njo je bil v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja v strukturah FISA dejaven Božo Benedik, trenutno pa je na funkciji še Vladimir Meglič, ki je član Sodniške komisije FISA.

petra zupet

Petra Zupet, doktorica znanosti na področju športne medicine, sicer pa diplomirana zdravnica in profesorica športne vzgoje, je zaposlena kot predstojnica na Inštitutu za medicino in šport d.o.o. v Ljubljani, obenem pa je tudi predavateljica na Primorski fakulteti. Po duši je navdušena športnica in gorska reševalka, profesionalno pa že 15 let deluje na področju športne medicine. Dr. Zupetova je predsednica Slovenskega združenja za športno medicino in članica znanstvene komisije te evropske krovne organizacije. Pri Olimpijskem komiteju Slovenije je članica Strokovnega odbora, na Olimpijskih igrah London 2012 pa je bila vodja zdravniške službe.

Z Veslaško zvezo Slovenije sodeluje že pet let na področju športne medicine in meritev ter svetovanj.  Ves ta čas je vodja naše zdravniške službe in antidoping programa, obenem pa reprezentančna zdravnica, ki se zelo hitro in podrobno odziva na zdravstvene težave naših reprezentantov in tudi mlajših veslačev. Sodeluje tudi kot vodja zdravniških služb na velikih tekmovanjih (Svetovni pokal 2015, SP v veslanju za veterane 2017), trenutno pa tudi še v EU projektu blejskega veslaškega kluba Erasmus+ Sport, ki se osredotoča na omogočanje dvojnih karier v športu.