Preboj v veliki finale dvojnemu četvercu ni uspel

mario Novice 0 Komentarjev

Dvojni četverec je polfinalu zasedel peto mesto, kar ni zadostovalo za nedeljski veliki finale.

m4_1 m4_2

Iztok Čop, Janez Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc so veslali na drugi progi in kmalu po startu so bili na četrtem mestu, za njimi so bili še Hrvati in Estonci. Na polovici proge pa so potegnili močni Hrvatje, ki so bili na koncu tretji, naš čoln pa je tako zdrsnil na peto mesto. V cilj so priveslali s časom 6:04.53.Iz njihove polfinalne skupine so se v veliki finale torej uvrstili Poljaki, Avstralci in Hrvati. Iz druge pa Nemci, Italijani ter Francozi.

janezjurse2009plesJanez Jurše: “Cilji so bili večji. zadovoljni bi bili z A finalom in potem z dobro vožnjo tam, ne glede na to, kakšno uvrstitev, katero mesto bi dosegli tam. Sedaj pa je sigurno razočaranje, vsaj pri meni zelo veliko.” Glede okoliščin je dejal: “Imeli smo bočni kontra veter, kar je nas vplivalo. Že takoj po startu smo dobili močan sunek vetra in nas je zanašalo po progi levo, desno. Kako je bilo na ostalih progah in ali so imeli manjši kontra veter pa jaz ne morem povedati, ker nisem tam vozil.”

 

cop-plestIztok Čop, ki se prvič v svoji članski karieri ni uvrstil v veliki finale, je tekmo komentiral: “Na prvi polovici proge se je bočni kontra veter seveda poznal; ob vsakem sunku vetra, ko nas je prestavilo v boje, smo mi izgubili nekaj metrov v primerjavi s čolni, ki so bili na drugi strani (levo od nas). Vendar to mogoče ni bilo ključno, saj so na začetku imeli tudi Hrvatje težave, pa so potem priključili. Nam pa to ni uspelo. Mislim, da smo tudi sami naredili napako s koregiranjem prenosov na čolnu (lažji prenosi). Bočni veter upočasni tekmo, ne oteži pa samega zavesljaja, tako da je bil zavesljaj prazen. To pa je to, kar nas najbolj muči, saj se nismo utrudili do konca. Boli nas to, da nismo pokazali tega, kar smo v tem trenutku sposobni.”

Janezu Zupancu pa je na progi zablokiral še kolešček na premičnem sedišču.

Svoje mnenje o nastopu je dodal še njihov trener Dušan Jurše: “Prvi del proge je bil podoben tistemu, kar smo se dogovorili, vendar je bila prednost, ki smo si jo priveslali pred Hrvati, predvsem premajhna za vstop v drugo polovico proge, saj so Hrvati bistveno močnejši. Delna je bila tudi pomoč na progi 5 in 6, kjer so Ukrajinci in Avstralci dokaj enostavno držali položaj glede na naše. Zaostanka v drugem delu ni bilo mogoče nadoknaditi.” Razočaran – da ali ne: “Delno je na rezultat vplival razvoj ekipe, ki mora svoje slabosti še spoznati in jih popravljati. Delno pa sem razočaran zaradi vetra, ki je bil močnejši na naši strani in ki je skrojil kakšno sekundo ali dve, ki sta za našo ekipo zelo pomembni. Ravno tam nekje na polovici proge, ko je treba imeti nekaj rezerve za nadaljevanje dirke.”

Naši se bodo jutri ob 16:00 pomerili v B finalu, skupaj z Rusi, Američani, Čehi, Ukrajinci in Estonci. Finale A dvojnih četvercev bo v nedeljo ob 12:33 – v njem bodo posadke Poljske, Avstralije, Hrvaške, Nemčije, Italije in Francije.

Jutri bosta na veslala tudi dvojni dvojec in četverec, oba v finalu A. Brata Špik bosta navodi ob 12:18. Njuni tekmeci bodo Francoza, Novozelandca, Srba, Estonca in Nemca. Četverec (Brata Pirih, Rok Kolander in Rok Rozman) pa bodo na vrsti ob 12:33. Njihovi konkurenti bodo Čehi, Belorusi, Britanci, Avstralci in Francozi.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja