Predsednik VZS je preklical sklep o razrešitvi selektorja zaradi nejasnih pravil o postopkih

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Predsednik Veslaške zveze Slovenije Jošt Dolničar je včeraj preklical sklep o razrešitvi selektorja slovenskih veslaških reprezentanc Miloša Janše. To je storil zaradi različnih razlag pravil in dosedanjih različnih praks glede postopkov znotraj VZS, ki se nanašajo na imenovanje in razrešitev selektorja. Nastalo situacijo bo obravnaval IO VZS 13.11. in podal ustrezne usmeritve.

Miloš Janša je namreč podal ugovor na sklep o razrešitvi, češ da je bil kršen postopek in da glede na Statut VZS predsednik ne more samoiniciativno razrešiti selektorja.  V postopku ugovora je bilo ugotovljeno, da so podane različne prakse glede samega imenovanja selektorja v odločitvah organov VZS in da obstajajo nejasni zapisi oziroma protislovja glede imenovanja in razrešitve selektorja v aktih VZS. Predsednik Jošt Dolničar je zaradi nejasnosti in nedorečenosti pravil in prakse glede samega postopka v korist pritožnika sprejel odločitev, da sklep o razrešitvi prekliče. Obenem pa je Izvršnemu odboru VZS dal pobudo, da se opredeli do različnih praks in tolmačenj ter poda ustrezne usmeritve za tovrstne postopke.

Miloš Janša tako do nadaljnjega ostaja selektor veslaških reprezentanc. Zaradi odstopa Miloša Janše s funkcije predsednika Trenerske komisije, ki je strokovni organ VZS pa je trenerska komisija, ki jo tvorijo glavni trenerji veslaških klubov za novega predsednika izvolila Dušana Juršeta, glavnega trenerja mariborskega kluba.

Glede nadaljnjih postopkov bomo javnost sproti in korektno obveščali.

Veslači, kandidati za reprezentance, medtem trenirajo in bodo to soboto opravili prvo pomembnejše testiranje. Na Bledu jih čaka daljinski test na vodi, ki bo pokazal stanje pripravljenosti na uvodu v sezono 2015.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja