Pregled prvega dne Mednarodne regate v Zagrebu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Slovenski veslači in veslačice ta vikend nastopajo na močni mednarodni regati Croatia Open v Zagrebu, kjer merijo moči s predstavniki 10 držav. To je prvi težji mednarodni preizkus in prvi dan so po tradiciji in za selekcijske namene vsi reprezentančni kandidati nastopili v enojcih.

V članski kategoriji se nobenemu od naših ni uspelo uvrstiti v finale A, najboljši posameznik je bil tako Gašper Fistravec (VK Dravske elektrarne Maribor), ki je v finalu B zasedel drugo mesto. Tam je nastopil tudi Jan Špik (VK Bled) in bil peti. Janez Zupan (VK Bled) in Aleš Zupan (VK Bled) sta nastopila v finalu C in bila tretji oziroma peti, medtem ko je Matej Rojec (VK Ljubljanica) izpadel v kvalifikacijah. Gašper Fistravec po tekmi: “S tekmo moram biti zadovoljen glede na trenutno stanje. Popoldan sem popravil nekatere napake od dopoldan in z enako vožnjo bi morda celo prišel v finale A. Čutim, da še nisem povsem pravi, da forma ni prava in da imam še kar nekaj sekund rezerve. Upam, da bom do državnega prvenstva prihodnji teden vse skupaj dvignil na višjo raven.”

Med lahkimi veslači se je Rajko Hrvat (VK Argo Izola) uvrstil v veliki finale in tam osvojil tretje mesto, za Slovakom Babačem in Srbom Stanojevićem. Drugi naš najboljši je bil Aleš Jalen (VK Bled), ki je dobil finale B. Rajko Hrvat po tekmi: “Ne morem biti povsem zadovoljen, saj sem si želel zmago. To je moja prva tekma, zato me je v končnici malo zmanjkalo. A pokazalo se je, da smo pozimi delali dobro in veselim se naslednjih tekem.”

Med tekmovalci do 23 let je najboljši dosežek uspel Gašperju Ferlincu (VK Dravske elektratne Maribor), ki je nastopil v finalu A in osvojil tretje mesto. V finalu B je nastopil Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper) in tam zasedel četrto mesto. med dekleti v tej kategoriji je Andreja Kekič (VK Izola) nastopila v finalu A in zasedla šesto mesto.

Pri mladincih sta v velikem finalu nastopila dva Slovenca. Najboljši je bil z drugim mestom in majhnim zaostankom za zmagovalcem Miha Aljančič (VK Bled), medtem ko je bil Tim Mahne (VK Argo Izola) sedmi. V finalu B je nastopil Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor) in tam zmagal. Med mladinkami se je edina v finale A prebila Alja Škrlj (VK Izola) in tam zasedla šesto mesto.

Vsi rezultati

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja