Prvi dan essenske regate

mario Novice 0 Komentarjev

Prvi dan essenske regate je zaznamoval močan nasprotni veter in spremenljivo vreme, sredi dneva je bila zaradi nevihte regata celo prekinjena. Od naših je najbolje nastopil Luka Špik v enojcu, zasedel je tretje mesto.

V tekmi enojcev je Luka Špik zasedel tretje mesto. Zaostal je le za Nemcem Marcelom Hackerjem in Britancem Alanom Campbellom, takšen vrstni red je bil praktično od starta do cilja, za prvim je Lukov zaostabek znašal dobrih osem sekund, za drugim pa slabih pet. Četrti je bil Nizozemec Roel Braas, peti drugi Britanec Walton Jonathan, za njim pa so se razvrstili še predstavniki Švice, Finske in Izraela. Jutri bo Luka prav tako nastopil v enojcu, prva dva pa se bosta preselila v dvojne četverce.

Dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Jan Špik, Jernej Markovc in Gašper Fistravec je nekje na polovici proge izgubil stik z vodilnimi in na koncu zasedel peto mesto. Zmagala je hrvaška posadka (lani srebrna na OI), druga je bila Velika Britanija, tretja Poljska, četrta Nizozemska, za našimi pa sta zaostali posadki Češke in Francije. Jutri je v konkurenci kar 14 dvojnih dvojcev, tako da jih dopoldne najprej čakajo predtekmovanja.

Prav tako pesto mesto sta zasedla oba lahka čolna. Matevž Malešič in Jure Cvet sta v lahkem dvojnem dcojcu zaostala za posadkami Avstrije, Nemčije in dvema poljskima čolnoma, prehitela pa sta finsko in dve češki posadki. Rajko Hrvat se je z odličnim finišem močno približal vodilnim,prehitela pa sta ga po dva predstevnika iz Nemčije in Švice.

Alešu Zupanu in Juretu Gracetu se v dvojem dvojcu ni uspelo uvrstiti v veliki finale dvojnih dvojcev.

Med tekmovalci do 23 let je Anja Šešum zasedla peto mesto v enojcu, lahkemu dvojnemu dvojcu (Tilen Pugelj, Marko Bolha) pa se ni uspelo uvrstiti v A finale.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja