Prvi dan Piediluca brez slovenskega čolna v finalu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Letošnja tekmovalna sezona se ni začela ravno po okusu slovenske reprezentance. Prvi dan mednarodne regate v Piedilucu se iz predtekmovanj nobenemu od naših treh čolnov ni uspelo uvrstiti v finale.

Najbolje je nastopil skifist Gašper Fistravec, ki je bil drugi v eni od šestih predtekmovalnih skupin, vendar pa se po času ni uspel uvrstiti v finale B, ki je na sporedu edino v enojcih. Gašperja je v predtekmovanju prehitel Madžar Peterveri-Molnar, za njim pa sta zaostala Izraelec Gonorivski in Ukrajinec Mykhailov.

Aleš in Janez Zupan v dvojcu sta v svoji predtekmovalni skupini zasedla četrto mesto, medtem ko sta v finale vodili le prvi dve. Naša posadka je zaostala za dvema italijanskima in grškim čolnom.

Marko Bolha in Rajko Hrvat v lahkem dvojnem dvojcu sta predtekmovanje končala na šestem mestu, zaostala sta za posadkami Italije, Španije, Grčija, Portugalske in Madžarske. V finale so vodila prva tri mesta.

Jutri tako v dopoldanskem finalnem sporedu ne bomo imeli predstavnika, ponovna priložnost pa se ponuja v predtekmovanju druga dela regate, ki bo na sporedu jutri popoldne.

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja