Prvi tekmovalni dan Beograda tri medalje za naše

mario Novice 0 Komentarjev

Prvi dan beograjske mednarodne regate, ki se je udeležujejo tekmovalci iz petih držav, so naši veslači osvojili tri medalje. Luka Špik je bil najhitrejši med enojci, drugi je bil Rajko Hrvat. Med dvojnimi dvojci sta Gašper Fistravec in Matej Rojec osvojila bron.

dsc_0086-001

V dopoldanskih predtekmovanjih so na Savskem jezeru na Adi Ciganliji vladale odlične razmere za veslanje, tako da so predtekmovanja potekala brez zapletov. Čez dan se se ob močnem nasprotnem vetru pojavljale nevihte, ki so vseskozi prekinjale program in povzročale nevšečnosti udeležencem.

Najštevilčnejša je bila konkurenca med enojci, kjer je med 27 prijavljenimi naša reprezentanca imela devet tekmovalcev. Izmed njih sta se Luka Špik in Rajko Hrvat uvrstila v A finale, Jure Grace, Matevž Malešič in Gašper Ostanek v B finale ter Tilen Pugelj in Borut Rebolj v C finale. V A finalu je Luka Špik vodil od starta do cilja in zmagal s prednostjo dveh dolžin čolna (+5,08) pred našim drugim finalistom Rajkom Hrvatom. Tretji je bil srbski reprezentant Nenad Beđik, sicer lani evropski prvak v dvojcu. V B finalu je zmagal Jure Grace, Matevž Malešič je bil tretji, Gašper Ostanek pa šesti.

dsc_0081

Luka Špik po tekmi: »Občutek imam, da gre počasi na bolje. Mogoče bi bila še kakšna regata do EP koristna, vendar je žal ni na sporedu. Sicer je lahko govoriti po tekmi, kjer hitro pridobiš prednost in potem le nadzoruješ situacijo. Na žalost najboljšega srbskega skifista Vasića ni bilo zaradi poškodbe in bi dobil bolj realno sliko, saj se po težkih tekmah pokažejo pomanjkljivosti.«

dsc_0098

Zadnja tekma sporeda je bil dvojni dvojec, kjer ni bilo predtekmovanj, nastopili pa sta dve naši posadki. Matej Rojec in Gašper Fistravec sta bila tretja z zaostankom +6,07 za prvo srbsko posadko Marko Marjanović in Aleksandar Filipović, ki sta bila lani sedma na SP in druga na EP 2013. Drugo mesto sta zasedla Hrvata David Šain in Mario Vekić z zaostankom +3,86 za zmagovalcema. Šain je sicer član trofejnega hrvaškega dvojnega četverca (lani svetovni prvaki na OI 2012 olimpijski podprvaki), Vekić pa dolgoletni skifist, ki se letos poteguje za mesto v tem četvercu. Naša druga posadka z Alešem in Janezom Zupanom je zasedla četrto mesto s precejšnjim zaostankom za prvimi tremi.

dsc_0095

Jutri veslače čaka še en tekmovalni dan. V konkurenci enojcem bodo nastopili Luka Špik, Marko Bolha in Tilen Pugelj, med dvojnimi dvojci kombinacije Hrvat-Malešič, Grace-Ostanek in Rebolj-Grobelnik, v dvojnem četvercu pa bodo nastopili Matej Rojec, Gašper Fistravec, Aleš Zupan in Janez Zupan.

VSI REZULTATI