Rajko Hrvat četrti na svetovnem pokalu v Poznanu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat se na drugi tekmi svetovnega pokala v Poznanu z odličnima nastopoma v predtekmovanju in polfinalu uvrstil v veliki finale, kjer je zasedel četrto mesto. Zmagal je Poljak Artur Mikolajczewski pred Madžarom Petrom Galambosom, tretji pa je bil Slovak Lukaš Babač. Naš lahki dvojni dvojec z Markom Bolho in Alešem Jalnom bo jutri nastopil v finalu B.

DSC_0251 (1)

Rajko Hrvat je včeraj zmagal v predtekmovanju, danes dopoldne pa še v polfinalu, potem ko je bil praktično skozi celotno tekmo v vodilnem položaju. Polfinale, dosegel je tudi najboljši čas obeh polfinalnih skupin, je suvereno dobil pred Slovakom Lukašem Babačem, Brazilcem Uncasom Batisto in Novozelandcem Matthewom Dunhamom, peti in šesti sta bila predstavnika ZDA in Češke. Rajko Hrvat se je tako uvrstil v veliki finale, kjer so poleg njega, Slovaka in Brazilca, iz drugega polfinala nastopili še Madžar Galambos, Norvežan Brun in Poljak Mikolajczewski.

V finalu je naš veslač začel zadržano in do polovice proge veslal na petem mestu, vendar pa je bil ves čas v stiku z vodilnimi. V prvem delu proge je vodil Norvežan Brun, ki pa je v nadaljevanju popustil in bil na koncu peti. Po polovici proge je vodstvo prevzel domačin Mikolajczewski in ga zadržal do ciljne črte. Za srebro in bron so se spopadli Galambos, Babač in Hrvat, ki je v tretji četrtini proge močno potegnil in se povsem približal vodilnim. V zaključku tekme se vendarle ni uspel prebiti do medalje, za tretjim mestom je zaostal dolžino čolna. V razburljivi končnici je srebro pripadlo Madžaru, ki je uprizoril najhitrejših zadnjih 500 metrov, bron pa slovaškemu veslaču.

DSC_0182 (1)

Lahki dvojni dvojec z Markom Bolho in Alešem Jalnom se ni uspel prebiti v veliki finale in je nastopil v finalu B, tekmi za razvrstitev med 7. in 12. mestom. V tej tekmi sta bila naša dva druga, za posadko Japonske in pred čolni Kitajske 2, ZDA, Peruja in Hong Konga. S to uvrstitvijo sta Bolha in Jalen zasedla končno osmo mesto na drugi tekmi svetovnega pokala v Poznanu.

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja