Rajko Hrvat jutri v polfinalu lahkih enojcev

Za našega lahkega skifista Rajka Hrvata bo jutri na sporedu polfinale, od koder se bo drugič zaporedoma na evropskih prvenstvih skušal uvrstiti v veliki finale. Tekma bo na sporedu ob 10:35.

DSC_0010

V veliki finale seveda vodijo prva tri mesta, njegovi nasprotniki pa bodo Švicar Silvan Zehnder, Britanec Jamie Kirkwood, Nemec Konstantin Steinhübel, Bolgar Nedelcho Vasilev in Čeh Milan Viktora. Največja tekmeca gre verjetno pričakovati v nemškem in britanskem veslaču, ki sta bila lani tudi finalista svetovnega prvenstva,  Steinhübel je bil četrti, Kirkwood pa šesti. Nemec je tudi zmagovalec ene od današnjih predtekmovalnih skupin in je edini imel boljši čas na prvi polovici proge od našega veslača. Bolgara in Čeha je Rajko premagal že danes dopoldne v predtekmi, morda največja neznanka pa je švicarski veslač Zehnder. Ta je doslej več nastopal v lahkem dvojnem dvojcu in bil na primer v njem deseti na svetovnem pokalu v Vareseju in na lanskem EP v Poznanu. Zanimivo pa je, da je bil v lahkem enojcu peti  na lanskem svetovnem pokali na Bledu, kjer je Rajko osvojil srebrno medaljo.

DSC_0035

Srebrni z lanskega SP in bronasti z lanskega EP Rajko Hrvat tudi pred polfinalom ne skriva optimizma in visokih napovedi: “Vse nasprotnike poznam, z nekaterimi sem se dobil že v predtekmi, nekatere poznam z lanskih prvenstev. Vendar pa se plan se ne spreminja –  grem na prvo mesto in opraviti je treba tako, kot se spodobi in kot znam samo jaz.”