Rajko Hrvat neposredno v polfinale, oba dvojna dvojca čaka repasaž

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes dopoldne so vse tri naše posadke nastopile v predtekmovanju prve tekme svetovnega pokala v Beogradu. Rajko Hrvat v lahkem enojcu se je neposredno uvrstil v polfinale, Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu ter Aleš Jalen in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu pa bosta za napredovanje morala nastopiti v repasažu.

DSC_0311 (9)   DSC_0329

Rajko Hrvat je v svoji predtekmovalni skupini vodil od starta do cilja in se takorekoč rutinsko uvrstil v jutrišnji polfinale. Največji tekmec mu je bil predstavnik Srbije Miloš Stanojević, ki mu je bil ves čas blizu, vendar pa ga je naš veslač nadziral in v cilju zmagal z dolžino čolna prednost. Kot tretji se je v polfinale uvrstil še Čeh Jan Cincibuh. V drugih dveh predtekmovalnih skupinah sta zmagala favorita Slovak Lukaš Babač, aktualni evropski prvak in bronast z lanskega SP, in Peter Galambos, aktualni svetovni podprvak. Naš veslač je sicer dosegel četrti čas predtekmovanja, vendar pa so bile tekme zelo različne in je še težko oceniti moč posameznih skifistov.

Polfinale bo na sporedu jutri ob 10:40 in 10:45, Rajkovi nasprotniki bodo znani po repasažu.

 DSC_0318 (16)   DSC_0341

Nik Krebs in Miha Aljančič sta v predtekmi dvojnih dvojcev pogumno startala in bila na prvih 500 metrih druga za favorizirano bolgarsko posadko Vasilev/Bozhilov, devetouvrščeno z OI Rio. V sredini proge ju je prehitela ruska posadka Potapkin/Sorin, vendar pa sta Krebs in Aljančič ves čas držala stik z njima in tako uspešno odbijala napade četrte Madžarske in pete Estonije. V zadnji četrtini sta sicer popustila in tako prihranila nekaj moči, sta pa kljub temu ohranila tretje mesto. Neposredno se je v finale, v dvojnih dvojcih zaradi manjšega števila čolnov namrečni polfinala, uvrstil le zmagovalec, to je bil bolgarski čoln iz naše in litvanski iz druge skupine.

Našo posadko jutri ob 14:14 čaka repasaž, od koder se prva dva uvrstita v veliki finale, Krebs in Aljančič pa se bosta pomerila s Hrvaško, Poljsko, Švico in Estonijo. Med jutrišnjimi konkurenti sta danes dosegla tretji čas.

 DSC_0350   DSC_0354

Lahka veslača Aleš Jalen in Marko Bolha sta bila v predtekmovanu peta in bosta za napredovanje v polfinale nastopila v popoldanskem repasažu.  Iz močne predtekmovalne skupine sta nepisredno napredovali posadki Irske in Češke, ki sta bili skozi progo ves čas vodilni dve. Jalen in Bolha sta bila na polovici proge še v precej dobrem položaju in v stiku s konkurenti, v drugi polovici pa sta popustila in v cllj priveslal kot peta.

Repasaž bo na sporedu ob 15:24, nastopilo bo pet čolnov, za polfinale pa so prosta le tri mesta. Zanje se bosta Jalen in Bolha spopadla z Madžarsko, Belgijo, Nizozemsko in Veliko Britanijo.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja