Rajko Hrvat osvojil četrto mesto v Luzernu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je v finalu lahkih enojcev na tekmi svetovnega pokala v Luzernu osvojil četrto mesto. Presenetljivi zmagovalec je postal Luka Radonić s Hrvaške, s srebrom se je moral zadovoljiti aktualni evropski prvak Lukaš Babač, bron pa je pripadel Francozu Stanyju Delayru, lanskemu svetovnemu prvaku v lahkem dvojnem dvojcu.

Rezultati finala lahkih enojcev:

  1. Luka Radonić (Hrvaška) 6:55,87
  2. Lukaš Babač (Slovaška) +0,05
  3. Stany Delayre (Francija) +0,62
  4. Rajko Hrvat (Slovenija) +6,49
  5. Silvan zehnder (Švica) +8,58
  6. Ask Arl Tjoem (Norveška) +23,75

 DSC_0044

Po dežju v dopoldanskih polfinalih se je nebo nad Rdečim jezerom za popoldanska finala razjasnilo, tako kot je napovedal Rajko Hrvat. Dopoldne je napovedal tudi povsem drugačno tekmo, kot je bilo polfinale. Tudi ta se je zgodila in iz nje je izšel presenetljivi zmagovalec mladi Luka Radonić s Hrvaške, medtem ko je naš adut tokrat pristal na nehvaležnem četrtem mestu.

DSC_0029

Najhitreje je startal Francoz Stany Delayre, ki je prevzel vodstvo tik pred Slovakom Lukašem Babačem, aktualnim evropskim prvakom. Naš veslač je kot ponavadi s starta krenil počasneje, tako da je na 500 metrih na petem mestu zaostajal dve dolžini čolna, vendarle pa je bil blizu tretjemu Zehnderju in četrtemu Radoniću. Na polovici proge sta bila še vedno vodilna Slovak in Francoz, v ozadju pa se je razvijal boj za tretje mesto med švicarskim, hrvaškim in našim veslačem. 500 metrov pred ciljem so se ti trije močno približali vodilnima, a s to hitrostjo je lahko nadaljeval le Radonić, ki je s fantastičnim finišem prehitel Babača in Delayra in tako osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Rajko Hrvat v zaključku tekme ni mogel slediti silovitemu tempu prvih treh, vendarle pa je prehitel Švicarja in ciljno črto prečkal kot četrti.

 DSC_0035

Rajko Hrvat tik po tekmi: »Razočaranje je v tem trenutku veliko, tekmo moram malo prespati. Po prvih vtisih je verjetno manjkalo malo svežine, pozna se niz tekem zapored brez počitka. Trudil sem se, kolikor se je dalo in mislim, da bom lahko zadovoljen s četrtim mestom, ko bom to prespal. Potem pa gremo naprej proti novim tekmam in upam, da tudi novim zmagam.«

 DSC_0045

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala od 17.-19. junija v Poznanu na Poljskem in tam bo predvidoma nastopil tudi Rajko Hrvat. Še pred tem bo na sporedu 61. Mednarodna regata na Bledu, kjer bo nastopilo okrog 400 veslačev in veslačic iz 14 držav.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja