Rajko Hrvat ponovno zmagal in se uvrstil v veliko finale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je ponovno izvedel odlično tekmo, se držal zastavljenega plana in zmagal v polfinalu pred Milošem Stanojevićem iz Srbije in Nicholasom Trojanom iz ZDA. Na polovici proge je bil še drugi, potem pa močno pospešil in v cilj priveslal s točno sekundo prednosti. V finalu bodo poleg njega nastopili lahki skifisti Velike Britanije, Nemčije, Nove Zelandije, Srbije in ZDA, ki jih loči le 1,39 sekunde.

DSC_0309

Rajko Hrvat je ponovno počasneje startal, kar je njegova navada, saj je precej manj eksploziven od tekmecev, tako da je bil na prvim 500 metrih tretji, za Srbom Stanojevićem in Američanom Trojanom. V drugi četrtini proge je prehitel Američana in dohotel Srba, ki ga je v nadaljevanju tudi prehitel. Rahlo prednost je vzdrževal skozi srednji del proge in jo še povečal v samem zaključku tekme, tako da je v cilju znašala točno sekundo pred drugouvrščenim Srbom. V zaključku tekme je bilo sicer precej pestro za njim, saj sta se Američan in aktualni svetovni prvak Italijan Marcello Miani močno uradila za preostalo mesto v finalu. Uspešnejši je bil Američan, ki se je tako poleg našega veslača in Srba Stanojevića uvrstil v veliki finale.

DSC_0271

DSC_0273

Iz drugega polfinale so se v finale uvrstili Britanec Jamie Kirkwood, Nemec Konstantin Steinhuebel in Novozelandec Adam Ling. Ta skupina, kjer je bil prav tako pester boj za finalna mesta, iz katerega je izpadel Madžar, je postavila za odtenek hitrejše čase, tako da ima Rajko Hrvat četrti najboljši čas, za najboljšim pa je zaostal le tri desetinke. V velikem finalu se nam torej obeta ena najbolj izenačenih tekem. Rajko se je z vsemi jutrišnjimi tekmeci na tem prvenstvu že srečal in jih tudi premagal, izjema je le Novozelandec Ling. Z njim sta sicer opravila nekaj sparing tekem na pripravah v Bohinju, kjer je naš veslač deloval precej močnejši.

 DSC_0277

DSC_0285

Rajko Hrvat: »Tretja tekma je bila malo težja od prvih dveh, tako da sem se moral malo bolj konkretno potruditi za prehod v finale. Vesel sem in jutri grem na maksimum, jutri je vse mogoče. Po rezultatih sodeč bo naš finale ena najbolj zanimivih tekem na prvenstvu. Izenačenost je velika, tako da bodo odločale malenkosti in mislim, da bom eden tistih, ki bo pokazal, da je najboljši. Nekaj imam še rezerve, iz teh treh zmag je moč še nekaj potegniti in mislim, da sem na dobri poti. Če bom pametno odpeljal in z nekaj manjšimi popravki mi dober rezultat ne bo ušel.«

 DSC_0278

Trener Iztok Butinar: »tekma je bila res odlično izpeljana, tako kot sva se dogovorila. Plan in izvedba sta bila tista prava, tako da je potem na koncu tudi zmagal. Sedaj nas čaka finale in glede ena čase je vse v eni sekundi, tako da bo jutri res super tekma. Napovedovati je težko, zagotovo pa je cilj medalja.«

 DSC_0305

Veliki finale lahkih enojcev bo na sporedu jutri ob 12:35. Rajko bo nastopil na četrti progi.

Startna lista

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja