Rajko Hrvat pred finalom: “Grem v boj za medaljo””

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je naš finalist Evropskega prvenstva v Poznanu. Preberite si kratek intervju z Izolanom, ki je pred tremi tedni osvojil srebro na tekmi svetovnega pokala na Bledu, tokrat pa se je uvrstil v svoj prvi veliki finale na evropskih ali svetovnih prvenstvih.

Rajko Hrvat
Rajko Hrvat

Kako si ti videl današnjo tekmo, kakšna je bila taktika?

Na startu sem malo zaspal in bil ponovno preveč zadržan. Preslabo sem se tudi ogrel, saj je na poti na start pihal močan nasprotni veter in sem moral na hitro spremeniti plan ogrevanja, kar je pri veslanju ključne ga pomena. Kljub vsemu sem se zbral in po nekoliko zadržanem prvem delu sem pritisnil na plin ter tako prišel na pozicijo, ki me vodi v finale.

DSC_0020

Kako ocenjuješ ostale tri finaliste iz druge polfinalne skupine, s katerimi se na tem prvenstvu še nisi srečal?

Vsak, ki pride v finale, zna biti nevaren. Jutri bo od samega starta do konca res potrebno odpeljati maksimalno in mislim, da tako rezultat ne bo izostal.

Kako so težke vremenske razmere danes vplivale na potek tekme, za jutri je namreč napoved podobna?

Jutri bo za vseh šest finalistov enako. Vetra sem sicer navajen, vendar pa ne poznam toliko prizorišča, tako da so valovi tu nekoliko drugačni kot v Izoli ali na Bledu. Danes je bilo zelo težko, ampak če imaš nek cilj, se moraš znajti v vseh razmerah in to sem tudi dokazal.

DSC_0005

Po časih si prvi v predtekmovanju in drugi v polfinalu. Kakšna so tvoja pričakovanja v finalu?

Jutri bo čisto druga zgodba. Časi so pokazali, da sem dobro pripravljen, vendar v finalu bo šlo vseh šest na maksimum in vse je mogoče. Napovedovati ne želim ničesar. Moja naloga je, da odpeljem svojo najboljšo tekmo prvenstva, potem pa se pustimo presenetiti.

To je tvoja prva uvrstitev v veliki finale na prvenstvih. Ali so tvoja pričakovanja s tem izpolnjena oziroma kam ciljaš v finalu?

Pričakovanja so sicer izpolnjena v skladu z napovedmi pred prvenstvom. Glede na prikazano v predtekmovanju in polfinalu pa so ambicije večje in mislim, da se lahko kar odločno podam v boj za medaljo.

DSC_0018

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja