Rajko Hrvat s pogumno predstavo četrti na svetu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je v današnjem prikazal vrhunsko veslanje, vodil večji del tekme, na koncu pa mu je zmanjkalo moči in je pristal na četrtem mestu. Zmagala je Irec Paul O’Donovan drugi je bil Madžar Peter Galambos, tretji pa Slovak Lukaš Babač.

 DSC_0015 (3)     DSC_0017 (3)

Rezultati:

  1. Paul O’Donovan (Irska) 7:32,84
  2. Peter Galambos (Madžarska) +4,11
  3. Lukaš Babač (Slovaška) +6,05
  4. Rajko Hrvat (Slovenija) +8,23
  5. Konstantin Stenhübel (Nemčija) +15,28
  6. Miloš Stanojević (Srbija) +16,19

 DSC_0019 (3)     DSC_0022 (3)

Po polfinalih se je zdelo, da bo to bolj izenačena tekma, vendar pa so jo favoriti prikrojili povsem po svoje, nekaj pa je dodal precej močan nasprotni veter. Najprej je s starta močno krenil nekdanji svetovni prvak v tej disciplini Madžar Galambos, ki pa ga je kmalu po 500 metrih Rajko Hrvat ujel in prevzel vodstvo, ki ga je suvereno držal skozi celotni sredinski del proge. Proti 1.500 metrom je močno pospešil Irec O’Donovan, član srebrnega lahkega dvojnega dvojca z OI Rio, ki se mu je Rajko nekaj časa upiral, potem pa ga vendarle spustil predse. S tem dvobojem sta si naš in irski veslač priveslala precejšnjo prednost pred tekmeci in zdelo se je, da sta prvi dve mesti že oddani.

DSC_0020 (3)

Kakih 200 metrov pred ciljem pa je našemu veslaču popustila zbranost, skoraj mu je izpadlo veslo, obenem pa je povsem pobralo, tako da sta se Galambos in aktualni evropski prvak Babač le odpeljala mimo njega in se na koncu veselila srebra in brona. Z neverjetnim zaključkom tekme in veliko prednostjo je svetovni prvak postal Irec O’Donovan. Naš veslač je ciljno črto prečkal kot četrti, za njim sta z velikim zaostankom priveslala Nemec in Srb, ki sta bila v tej tekmi povsem nekonkurenčna.  Rajko Hrvat je bil v cilju povsem izčrpan, kljub neosvojitvi medalje pa je to ponoven vrhunski rezultat zanj in slovensko veslanje.

 DSC_0024 (3)     DSC_0027 (3)

Rajko Hrvat po tekmi: »Četrto mesto je veliko razočaranje v tem trenutku. Moram pa prespati in na koncu bo to verjetno izpadlo kot lep rezultat. Cilj je bil prvo mesto, saj bi tako edino lahko prišel do medalje. Pogoji danes so bili zelo slabi z nasprotnim vetrom, zato smo morali popraviti veliko nastavitev v čolnu. V tekmo sem šel hrabro, nimam si kaj očitati, ampak trije tekmovalci so bili boljši od mene. Trudil sem se, kolikor se je dalo, ampak sem bil že na svojih adnih atomh moči. Že na polovici proge sem bil na limitu, ampak sem z mojo vzdržljivostjo nekako zborbal. V zadnjem delu, v finišu tekme, mi je zaradi utrujenosti malo padla zbranost, zato mi je malo pobralo veslo in tam so tekmeci prišli zraven. Jaz sem še boral, vendar žal danes več kot četrto mesto ni šlo. Sedaj je potrebno delati naprej in mislim, da se mi s takšnim delom obetajo še novi dobri rezultati.«

DSC_0035 (3)

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja