Rajko Hrvat se je s suvereno zmago uvrstil v polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat se je s suvereno zmago v današnjem četrtfinalu uvrstil v polfinale, ki bo na sporedu že jutri. Po počasnejši prvi četrtini proge, kjer je zaostajal za Nemcem, je v nadaljevanju prevzel vodstvo in zmagal z veliko prednostjo petih sekund. Drugi je bil predstavnik Nemčije, tretji pa Peruja in ti trije so tudi napredovali v polfinale. Po včerajšnjem dežju se je na prizorišču svetovnega prvenstva precej shladilo, saj so temperature padle pod 20 stopinj.

DSC_0256

DSC_0258-001

Rajko Hrvat in trener Iztok Butinar sta včeraj brez ovinkarjenj napovedala napad na zmago in današnja tekma je bila čista realizacija tega. Naš veslač je standardno startal počasneje, vendar pa na prvih 500 metrih na Nemcem Konstantinom Steinhueblom zaostajal le za sekundo. Ostali tekmeci so bili tu zadaj že za dolžino čolna in so se v nadaljevanju lahko borili le še za tretje mesto. Kmalu pa ni bilo tudi dvomov o prvem in drugem mestu, saj je Rajkov  drugi četrtini proge prehitel Nemca in imel na polovici proge pol sekunde prednosti. V nadaljevanju je še stopnjeval ritem, si na zadnjem merjenju vmesnega časa priveslal že dolžino čolna prednosti, v zadnji četrtini proge pa je to prednost še podvojil. Nemec na drugem mestu je zaostal skoraj za pet sekund, tretji pa je bil mladi Perujec Renzo Leon Garcia, ki je v boju za zadnje polfinalno mesto premagal tekmece it Portorika, Portugalske in Avstralije.

DSC_0265

Polfinale bo na sporedu jutri ob 10:35, Rajkovi tekmeci pa bodo predstavniki Peruja, Italije, Srbije, ZDA in Hrvaške.

DSC_0272

Rajko Hrvat v cilju: »Tekmo sem začel malo zadržano, saj je bilo danes tudi precej hladno. Zadržan start in počasnejših prvih 500 metrov je sicer tudi moj standard, takšen je moj zavesljaj. Potem pa sem nadgrajeval, se oddaljil in zadrževal hitrost in se odpeljal proti koncu v cilj. Tekma je bila nadgradnje tiste v predtekmovanju, tako da je ostalo še veliko rezerve za naprej. Jutri imam še polfinale in če bom tako nadaljeval, ne bo strahu.«

 DSC_0280

Poleg našega veslača, Nemca in Perujca so se v polfinale uvrstili še predstavniki Nove Zelandije, Italije, Belgije, Srbije, Madžarske, Poljske, Velike Britanije, ZDA in Hrvaške. Najhitrejši čas (7:00,55) je dosegel Srb Miloš Stanojević, drugega najboljšega pa naš veslač s 7:00,98. Konkurenca je sicer precej zgoščena, saj je v prvih dveh sekundah končalo kar sedem jutrišnjih polfinalistov.

DSC_0270

Trener Iztok Butinar je takole komentiral Rajkovo tekmo: “Rajko je opravil tako, kot sva se dogovorila.  Na polovici proge je prešel na prvo mesto in ga tudi obdržal do konca.  Tekmo tako lahko ocenim kot zelo dobro.”

Rezultati četrtfinala lahkih enojcev

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja