Rajko Hrvat skozi visoke valove neposredno v polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Naš lahki skifist Rajko Hrvat je bil v današnjem predtekmovanju, ki je bilo zaradi močne nevihte v Poznanu prestavljeno za tri ure, drugi za Italijanom Pietrom Ruto in se je tako neposredno uvrstil v polfinale, ki bo na sporedu jutri dopoldne.

 DSC_0353

Tudi po nevihti so na jezeru Malta vladale malodane viharne razmere, podobne tistim na letošnjem evropskem prvenstvu. Rajko Hrvat je tako lahko uporabil izkušnje iz Brandenburga in se prebil skozi valove do neposredne uvrstitve v polfinale. Že na startu je povedel Italijan Petro Ruta, sicer peti z lanskega SP v lahkem dvojnem dvojcu, ki je vodstvo držal skozi celotno progo. Naš veslač ni zaostajal veliko, v težavnih razmerah in z nedoraslo konkurenco Tunizijca, Peruanca in Brazilca v ozadju pa se tudi ni podal v brezglavo sledenje Italijanu. V cilju je bila razlika med njima pet sekund, glavni cilj, uvrstitev v polfinale, pa je bil za našega lahkega skifista brez težav izpolnjen.

Iz drugih dveh predtekmovalnih skupin so se neposredno v polfinale uvrstili še Hrvat Luka Radonić, Norvežan As Jarl Tjoem, Nemec Konstantin Steinhübel in Poljak Jerzy Kowalski.

Polfinale bo na sporedu jutri dopoldne ob 10:25, finalne preizkušnje pa še isti dan popoldne.

 DSC_0018

Rajko Hrvat: »Danes je bilo možno normalno veslati le prvih sto metrov, ostalo je bilo le borba za obstanek na gladini jezera. Vesel sem neposrednega napredovanje in gremo dalje!«

Rezultati predtekmovanja

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja