Rajko Hrvat suvereno zmagal med lahkimi enojci v Vareseju

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Našega odličnega lahkega skifista Rajka Hrvata, lani drugega na prvi tekmi svetovnega pokala, bronastega na EP in srebrnega na SP, je danes na prizorišču v Vareseju pričakalo precej hladno vreme in veter v prsa, ki je povzročal kar nekaj valov. Nič od tega ga ni zmotilo, valov je že tako vajen iz domače Izole in tudi tokrat je finalno tekmo opravil z odliko. Suvereno je zmagal in dosegel tudi odličen čas.

DSC_0045

Rezultati:

  1. Rajko Hrvat, Slovenija 6:55,53
  2. Luka Radonić, Hrvaška +3,20
  3. Ask Jarl Tojem, Norveška +4,89
  4. Daniel Wiederkehr, Švica +5,23
  5. Sten Sture, Norveška 2 +16,07
  6. Sid Boudina, Alžirija +26,49

DSC_0010

S starta je povedel mladi Hrvat Luka Radonić, vendar pa je bil takoj za njim že Rajko, ki tokrat ni tradicionalno zaostal na startu in je hrvaškega skifista v drugi četrtini progeže  prehitel. Nihče od drugih finalistov ni zmogel hudega tempa, ki ga je od 500 metrov narekoval naš veslač, tako da je šlo od tam naprej le za uvrstitve od drugega mesta dalje. Rajko Hrvat je do cilja peljal svojo tekmo in ciljno črto prečkal s časom 6:55,35 in z dobrimi tremi sekundami prednosti pred Radonićem, tretji je bil Norvežan Ask Jarl Tojeom s še dodatno sekundo in pol zaostanka. Četrti je bil predstavnik Švice, peti drugi Norvežan in šesti Alžirec.

DSC_0055

V nobenem delu proge Rajko Hrvat ni pokazal trenutka slabosti, s čistim in močnim zavesljajem tekmecem ni dal nikakršne priložnosti, da bi ga ogrozili. Tudi čas, ki ga je dosegel, je zavidanja vreden in pomeni, da se je po prehodu iz dvojnega dvojca ponovno dobro znašel v enojcu.

DSC_0059

Rajko Hrvat: »Malo sem presenetil samega sebe, da sem bil konkurenčen na startu in če se mi pusti majhna razlika, sem nevaren in to sem tudi izkoristil. Dalo bi se mogoče iztisniti še kaj več, vendar je to šele moja prva letošnja tekma v enojcu in iz tega vidika sem še posebej vesel te zmage. Malo pa vendar moram pustiti konkurenci, če se malo pošalim. Cilj mi je bil, da sem na začetku čim bližje, to sem izkoristil, to sem izpeljal in izjemno sem vesel zmage. Obenem sem skoraj dosegel nov osebni rekord, zmanjkalo mi je dve sekundi, in to me še dodatno veseli. Koristili so mi tudi treningi v dvojnem dvojci, kjer se žal ni izšlo, s svojimi cilji sem šel naprej in rezultat je že tu.«

DSC_0024

To je prva zmaga Rajka Hrvata v svetovnem pokalu, poleg tega ima še srebro z lanskega svetovnega pokala na Bledu.

FOTOGALERIJA

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja