Rajko Hrvat gladko tudi v finale svetovnega pokala v Luzernu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je brez težav zmagal tudi polfinalno tekmo in se tako uvrstil v popoldanski finale lahkih enojcev na svetovnem pokalu v Luzernu. Ob njem so se v finale uvrstili še predstavniki Hrvaške, Švice, Slovaške, Norveške in Francije.

 DSC_0009

Polfinalno tekmo je povedel Madžar Bence Tamas, ki je vodil do polovice proge, le za špico čolna pa je bil ves čas za njim naš veslač. Na tretjem mestu je z majhnim zaostankom veslal Hrvat Luka Radonić, medtem ko so ostali tekmeci, Nizozemec Bart Lukkes, Švicar Silvan Zehnder in Američan Hugh McAadam, že precej zaostajali. Odločilna je bila tretja četrtina proge, kjer je Rajko Hrvat močno pritisnil in se brez težav prebil na prvo mesto. Na 1.500 metrih je imel že dolžino čolna prednosti, v cilju pa je ta znašala skoraj dva čolna oziroma dobre tri sekunde. V odločilnem delu je Izolanu, ki bo letos dopolnil 30 let, lahko sledil le hrvaški veslač Radonić, medtem ko so Madžaru povsem pošle moči, tako da se je na tretje mesto prebil Švicar Zehnder. Četrti je bil Američan McAadam, peti Madžar Tamas in šesti Nizozemec Lukkes.

Rezultati polfinala

 DSC_0011

Rajko Hrvat se je tako gladko prebil v veliki finale lahkih enojcev, kjer se mu bodo ob predstavnikih Hrvaške in Švice iz druge polfinalne skupine pridružili še Slovak Lukaš Babač, Norvežan Ask Jarl Tjoem in Francoz Stany Delayre. Boljši čas od našega skifista  sta v polfinalu sicer postavila slovaški in norveški veslač. Veliki finale bo na sporedu že danes popoldne ob 16:25. Rajko Hrvat bo veslal na četrti progi, tik ob največjem tekmecu in aktualnemu evropskemu prvaku Lukašu Babaču iz Slovaške.

 DSC_0018

Rajko Hrvat: »Pred startom je kar močno deževalo, tako da sem moral skrajšati ogrevanje na vodi in bil zato morda malo preveč ohlajen na startu. Morda sem tudi zato startal nekoliko zadržano, vendar pa sem nadaljeval tekoče in večjih težav s tekmeci v nisem imel. Ob prihodu v cilj je celo posijalo sonce in morda je to znamenje tudi za finalno tekmo popoldne. Ta tekma bo povsem drugačna in v njen bo potrebno prijati bike za roge, kot se reče. V finalu bom lahko pokazal še več oziroma vse tisto, kar znam le jaz.«

DSC_0021

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja