Rajko Hrvat v lahkem enojcu bo naš edini veslač na finalu svetovnega pokala

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Švicarski Luzern tudi letos tradicionalno zaključuje svetovni pokal in gosti vso elito svetovnega veslanja. Ta bo letošnje poletje imela še več časa za pripravo na svetovno prvenstvo, ki bo šele konec septembra v Sarasoti na Floridi. Pred tem pa bo Rdeče jezero v Luzernu gostilo 686 tekmovalcev in tekmovalk iz 54 držav. Naš edini predstavnik bo ponovno Rajko Hrvat, ki bo dobro uvrstitev lovil v lahkem enojcu.

 DSC_0257 (1)

Rajko je bil v letošnji seriji svetovnega pokala sedmi v Beogradu in četrti v Poznanu, vmes pa še sedmi na evropskem prvenstvu v Račicah. Tudi tokrat je njegov osnovni cilj uvrstitev v finale, tam pa čim višja uvrstitev, kar bi mu zagotovilo mirne priprave na jesensko svetovno prvenstvo. Tudi večina tekmecev bo v Luzernu z nalogo potrditve nastopa na Floridi, v disciplini lahkega enojca jih je tokrat v konkurenci kar 27. Tu so poleg našega najboljšega veslača tudi vsi glavni favoriti, ki so se letos uvrščali v finale oziroma so posegali po medaljah: Švicar Michael Schmid, Madžar Peter Galambos, Slovak Lukaš Babač, Poljak Artur Mikolajczewski, Norvežan Kristofer Brun, Brazilec Uncas Batista, verjetno pa bo potrebno računati še z Italijanom Galanom, Novozelandcem Dunhamom in Nemcem Wichertom ter še kom.

DSC_0339 (1)

Rajko Hrvat je priprave na luzernsko preizkušnjo opravil na Bohinjskem jezeru, kjer se je vedno dobro počutil in tudi tokrat mu je alpski biser nudil odlične razmere. Že danes popoldne bo v Luzernu opravil prvi trening, jutri bo opravljen žreb predtekmovalnih skupin, v petek pa bo s predtekmami šlo zares. Polfinale bo na sporedu v soboto dopoldne, finale pa potem že v popoldanskih urah.

Vse informacije o finalu svetovnega  pokala v Luzernu

 

Sklepni del priprav na svetovno prvenstvo pa v Bohinju trenutno opravljajo tudi naši tekmovalci do 23 let. Selektor Iztok Čop je za njihovo letošnjo glavno preizkušnjo določil dva čolna, tako da nas bodo v bolgarskem Plovdivu zastopali Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu ter Aleš Jalen v lahkem enojcu. SP do 23 let bo na sporedu med 18. in 23. julijem.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja