Rajko Hrvat z zmago in najboljšim časom v četrtfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je zmagal v četrti predtekmovalni skupini in se tako neposredno uvrstil v četrtfinale, ki bo na sporedu v sredo. Rajko je dosegel tudi najboljši čas med vsemi lahkimi skifisti in tako vrgel rokavico konkurentom.

IMAG2554

Rajko Hrvat je bil na prvi četrtini proge drugi, tam je vodil Britanec Jamie Kirkwood, ki je bil v tej predtekmi tudi edini, ki je resno konkuriral našemu veslaču. V drugi četrtini proge je Rajko povišal ritem in prehitel britanskega veslača, v nadaljevanju pa le še povečeval prednost, ki je v cilju znašala skoraj štiri sekunde oziroma dve dolžini čolna. Tretji je bil predstavnik Turčije Ugur Ozcan, četrti Avstralec John McDonnell in peti predstavnik Irana. V četrtfinale sta se tako iz te skupine poleg Rajka uvrstila če Britanec in Turk.

IMAG2552

Rajko Hrvat tik po tekmi: »Kot sem že napovedal dan pred tekmo, sva z dolgoletnim trenerjem Iztokom Butinarjem dogovorjena, da se vse tekme prebijem čim bolj naprej in jih oddelam z visokim ritmom. To sem danes tudi naredil in se že veselim četrtfinalne tekme. Vemo, da nisem specialist za start in začetni del, tako da me je Britanec lahko povedel v prvih 500 metrih. Je pa treba iti tekmo po tekmo, pripravljen sem dobro, vsako tekmo je treba nadgrajevati in mislim, da bo tako prišel tudi rezultat. Sedaj me čaka dva dni počitka, vendar moram ostati zbran, delati naprej in vse se bo postavilo na svoje mesto.«

 DSC_0014

Lahki enojci so sicer danes nastopili v šestih predtekmovalnih skupinah, tako da smo dobili 18 od 24 četrtfinalistov. Zmage v posameznih skupinah so poleg Rajka dosegli še Italijan Marcello Miani, Novozelandec Adam Ling, Nemec Konstantin Steinhuebel, Srb Miloš Stanojević ter Hrvat Luka Radonić in to bodo po vsej verjetnosti tudi njegovi največji tekmeci v nadaljevanju prvenstva. Veseli pa tudi podatek, da je imel Rajko s 7:00,58 najhitrejši čas med vsemi lahkimi skifisti.

image-61b8029942c5eb7f62186b2ae0ad19f08dbbd6b40a67dc60c869cddeb96a2210-V

Ocena tekme iz strani trenerja Iztoka Butinarja: “Rajko je tekmo odpeljal tako, kot sva se dogovorila. To, da ima prvi čas, nas seveda razveseljuje in potrjuje dobro formo. Sicer pa je potrebno vedeti, da je enajst čolnov v zelo majhni razliki petih sekund, vendarle pa prvo mesto seveda pomeni neko boljše izhodišče za naprej.”

DSC_0284

Rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja