Rajko Hrvat z zmago in osebnim rekordom neposredno v polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Veslaška proga Malta v Poznanu danes za predtekmovanja ponuja odlične pogoje. Sončno vreme in nekaj ugodnega vetra v prsa je pravi balzam za veslače, saj je bila napoved povsem drugačna. Naš prvi čoln je že uspešno opravil predtekmovanje.

DSC_0010

Rajko Hrvat se je z zmago v svoji predtekmovalni skupini in osebnim rekordom neposredno uvrstil v jutrišnji polfinale. Tekmo je vodil od starta do cilja in suvereno obvladal konkurente. Na prvih 500 metrih je imel že slab čoln prednosti pred prvim zasledovalcem iz Portugalske, v sredinskem delu proge ni popuščal kljub pestremu dogajanju za seboj, ko so se ostali štirje skifisti borili za drugo mesto. V drugi polovici je še celo povečal svojo prednost, ki je na koncu znašala slabih devet sekund. Drugi je bil Poljak Kowalski, tretji Azerbadžanec Afendiyev, četrti Portugalec Mendes in peti Danes Rasmussen.

Rajko se je tudi prvič v karieri spustil pod magičnih sedem minut za skifiste, njegov čas je bil 6:57,88. To je odlična napoved tudi na nadaljevanje prvenstva, saj je obenem dosegel tudi najboljši čas vseh treh predtekmovalnih skupin.

 DSC_0018

Rajko Hrvat takoj po tekmi: »Očitno sem po rezultatih naredil svoj osebni rekord že v predtekmi. Po eni strani sem presenečen, po drugi pa zelo vesel. Ko sva se s trenerjem odločila, da nadaljujeva tekme kot na Bledu, sem to sprejel in tako tudi opravil. Na začetku sem bil malo zadržan, vendar manj kot na Bledu in očitno mi je izboljšanje starta na pripravah uspelo. Ko sem prišel v vodstvo, sem z visokim, vendar ne maksimalnim, ritmom nadzoroval tekmece in se zadnjih 300 metrov samo še odpeljal v cilj.«

Naš lahki skifist bo v polfinalu nastopil jutri ob 10. uri. Njegovi konkurenti bodo znani po popoldanskih repasažih.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja