Rajko Hrvat z zmago v FB sedmi, lahki dvojni dvojec 17. na Evropskem prvenstvu v Glasgowu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes se je končal veslaški del mega Evropskega prvenstva v Glasgowu, ki prvič združuje prvenstvo Stare celine v šestih oziroma sedmih različnih športih. Odlična organizacija na ravni mini olimpijskih iger in solidne razmere na jezeru v parku Starthclyde so omogočile zanimive veslaške boje, iz katerih so izšli novi (stari) junaki. Naša dva čolna nista prišla do bojev za medalje, lahki dvojni dvojec se je ustavil že pred polfinalom, lahko enojec pa pred velikim finalom.

DSC_0381     DSC_0010

Rajko Hrvat je bil včeraj četrti v polfinalu, danes pa je zmagal finale B in je tako sedmi v Evropi med lahkimi enojci. V malem finalu je pokazal najboljšo predstavo na prvenstvu, saj je z odličnim veslanjem vodil od starta do cilja. Grka Spiridona Giannarosa na drugem mestu je prehitel za dobro dolžino čolna, ostali tekmeci pa niso bili niti blizu. Evropski prvak je postal Švicar Michael Schmid, srebro je osvojil Italijan Martino Goretti, bron pa je pripadel Britancu Samuelu Mottramu.

Rajko po tekmi: “Od samega starta naprej sem bil odločen, da zmagam. V soboto sem slabo opravil prvi del in start, kar sem danes popravil. Drugo leto zaporedoma sem sedmi v Evropi, a letos je razlog poškodba. Vesel sem, da so bolečine v hrbtu minimalne. Upam, da sem danes potrdil pot na svetovno prvenstvo. Tam želim pokazati, da sodim v finale, po dveh letih časa pa je čas tudi za kakšno novo kolajno.”

DSC_0119     DSC_0007

Marko Bolha in Jaka Malešič se iz petkovega repasaža nista uspela uvrstiti v polfinale in sta za končno uvrstitev veslala v finalu C. Tu sta bila peta, za posadkami Švice, Grčije, Švedske in Rusije, Evropska prvaka sta postala Norvežana Kristoffer Brun in Are Strandli, druga sta bila irska brata Paul in Gary O’Donovan, tretja pa Italijana Stefano Opo in Pietro Ruta.

Vsi rezultati 

“Dvojni dvojec je novejša posadka in fantoma ni uspelo narediti nekega preskoka. Pri Hrvatu pa več od sedmega mesta zaradi poškodbe hrbta niti nisem pričakoval. Danes je res veslal odlično. Zdaj se začenjajo priprave na SP, kjer bo cilj finale A, zato bo treba dobiti osem do 10 sekund do septembra, kar ne bo lahko, a to je cilj,” je po današnjih tekmah povedal trener Iztok Butinar.

Veslače v članski kategoriji do konca sezone čaka še vrhunec – svetovno prvenstvo v Plovdivu v Bolgariji, ki bo potekalo med 9. in 16. septembrom.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja