Rajko Hrvat zmagal v polfinalu in se bo popoldne boril za medalje

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je na tekmi svetovnega pokala v Poznanu v dopoldanskem finalu zmagal pred hrvaškim veslačem Luko Radonićem in domačinom Jerzyjem Kowalskim in se tako gladko uvrstil v popoldanski finale, kjer se bo boril tudi za skupno zmago svetovnega pokala med lahkimi skifisti.

DSC_0352

Danes so v Poznanu na jezeru Malta vladale precej bolj umirjene razmere, tako da so v polfinalih potekali veliko bolj enakovredne tekme. Rajko Hrvat je v svoji polfinalni skupini ponovno startal počasneje od tekmecev, vendar pa je bil njegov zaostanek minimalen, na prvih 500 metrih je tako na petem mestu zaostajal le sekundo in pol za Poljakom Kowalskim. Že v drugi četrtini je prevzel pobudo, prešel v vodstvo pred hrvaškim in poljskim veslačem, iz boja za finalna mesta pa so kmalu po polovici proge izpadli Švicar Zehnder, Avstrijec Taborsky in Iračan Al-Khafaji. V nadaljevanju proge je naš veslač še stopnjeval ritem in povečeval prednost, v zadnjem delu pa je le še kontroliral položaj in brez težav zmagal s prednostjo 1,20 sekunde pred Radonićem in 3,07 pred Kowalskim.

Iz drugega polfinala so se v veliki finale uvrstili Italijan Pietro Ruta, Nemec Konstantin Steinhübel in Norvežan Ask Jarl Tjoem. Najboljši čas polfinala je dosegel naš Rajko Hrvat, ki je tudi na ta način tekmecem dal vedeti, da je glavni favorit v finalu. Ta bo na sporedu ob 16:55.

 DSC_0018

Rajko Hrvat: »Ko sem prevzel vodstvo, sem veslal spredaj in kontroliral položaj. V zadnjem delu proge ni bilo potrebno maksimalno naprezanje. Pričakoval sem nekoliko bolj trd boj s tekmeci glede na analizo predhodnih tekem s strenerjem. Tekmo sem odpeljal po dogovorjenem planu. Sedaj z veseljem pričakujem finale.«

Rezultati polfinala

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja