29. Državno prvenstvo v veslanju Bled 2019

Včeraj in danes je na Bledu potekalo 29. Državno prvenstvo v veslanju, na katerem je nastopilo 169 veslačev in veslačic iz vseh sedmih slovenskih klubov, ki so se za medalje borili v 28 disciplinah v vseh starostnih kategorijah.

Najuspešnejši klub je bil Veslaški klub Bled, ki je osvojil 11 naslovov državnega prvaka in skupno 28 medalj, drugi je bil VK Argo Izola s petimi in skupno 9 medaljami, tretji pa VK Dravske elektrarne Maribor s štirimi naslovi in 14 medaljami.

Med moškimi je danes v članski konkurenci naslov državnega prvaka v enojcu osvojil Rajko Hrvat (VK Argo Izola) pred Alešem Jalnom in Miho Aljančičem (oba VK Bled). Slednja dva sta v sobotnem delu zmagala tako v dvojcu kot v dvojnem dvojcu.

Med mladinci je najboljši posameznik postal Ljubljančan Urban Jerman, druga in tretja pa sta bila Blejca Semen Kravchuk in Jaka Vovk. V dvojnem dvojcu je zmagala ljubljanska posadka Maks Alič in Urban Jerman, v dvojcu pa blejska s Semenom Kravchukom in Aleksejem Tratnikom.

V ženski konkurenci je naslov državne prvakinje v enojcu tako v članski kot v mladinski konkurenci osvojila Ilaria Macchi (VK Argo Izola); med članicami velike konkurence ni bilo, v mladinski kategoriji pa je srebro pripadlo Koprčanki Neji Tepeš, bron pa Blejki Ruby Čop.  Pri dekletih je v dvojnem dvojcu zmagala posadka VK Nautilusa iz Kopra z Noemi Zonta in Nejo Tepeš.

Tradicionalni zaključek veslaške sezone bo prihodnji konec tedna s sprint regato na Ljubljanici.

Prihodnje leto pa VZS čaka velik zalogaj organizacije Svetovnega prvenstva za mladince, mlajše člane do 23 let in člane v neolimpijskih disciplinah, ki bo potekalo med 16. in 23. avgustom 2020.

Razpis DP 2019

Prijave Sobota končna