Reprezentanca za nastop na mladinskem EP Račice 2015

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na letošnje mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo na znanem prizorišču v čeških Račicah od 22. do 24. maja 2015, odhaja devetčlanska slovenska reprezentanca, v kateri so trije veslači, tri veslačice in trije trenerji. Naši tekmovalci in tekmovalke bodo nastopili v obeh enojcih in dvojnih dvojcih, v katerih je tudi največ prijav. Na prvenstvu bo sicer nastopilo 481 tekmovalcev in tekmovalk v 159 posadkah iz 31 držav, kar je rekordna udeležba doslej. Mladinsko EP je sicer na sporedu od leta 2011, v letu 2012 ga je gostil Bled, naše posadke pa so na tem tekmovanju tradicionalno uspešne. Lani je v Hazewinklu bron osvojil dvojni četverec.

V moškem dvojnem dvojcu, kjer je prijavljenih 18 čolnov, bosta nastopila Miha Aljančič (VK Bled) in Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor). Ta posadka je pred tednom dni odlično nastopila na močni mednarodni regati, ki je obenem izbirna tekma za nemško reprezentanco, v Münchnu in dosegla najboljši čas, pred ekipami Češke, Francije, Hrvaške in Nemčije. Oba imate sicer že izkušnje z velikih tekmovanj – Krebs je bil lani bronast v dvojnem četvercu na MEP v Hazewinklu, Aljančič pa je lani nastopil nastopil na MSP v Hamburgu in bil v enojcu sedemnajsti.

DSC_0987

V ženskem dvojnem dvojcu bosta veslali Valentina Alicija Miklavčič (VK Dravske elektrarne Maribor) in Alja Škrlj (VK Izola). V tej disciplini je prijavljenih 16 posadk. Dekleti sta se v mednarodni konkurenci že predstavili pred tednom dni v Münchnu in tam v močni in zgoščeni konkurenci dosegli deseti čas. za obe je to krstni nastop na velikih tekmovanjih.

DSC_0983

V ženskem enojcu, kjer nastopa 16 tekmovalk, bo barve Slovenije branila Tinka Kersikla (VK Argo Izola), ki je solidno nastopila v Münchnu, sicer pa je že četrto leto članica mladinske reprezentance, saj je v njej nastopala že, ko je bila mlajša mladinka. Lani je bila 17. na MEP, leto prej pa 11. na MSP, obakrat v dvojnem dvojcu.

DSC_0974

V moškem enojcu nas bo zastopal Tim Mahne (VK Argo Izola), ki je debitant na velikih tekmovanjih. Pred tednom dni je v Münchnu v zgoščeni konkurenci solidno nastopil v C finalu enojcev. V enojcu je na MEP tradicionalno najštevilčnejša konkurenca, nastopilo bo 20 skifistov.

DSC_0967

Reprezentanca na Češko odhaja v četrtek. Tekmovanja bodo potekala v soboto (predtekmovanja in repasaži) in nedeljo (polfinala in finala).  Posadke vodijo trenerji Primož Merf, Robert Krašovec in Milan Kocjančič. Največji adut je sodeč po dosedanjih rezultatih moški dvojni dvojec, katerega cilj je preboj v finale A in tam maksimalen nastop. Tudi za ostale tri posadke je usmeritev boj za veliki finale, predvsem pa optimalni nastopi skozi celotno prvenstvo.

Spletna stran prvenstva

Fotogalerija

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja