Rezultati in fotogalerija 25. Državnega prvenstva Bled 2015

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes je na Blejskem jezeru v organizaciji Veslaške zveze Slovenije in Veslaškega kluba Bled potekalo 25. Državno prvenstvo v veslanju. Tekmovanja so potekala v 16 disciplinah v vseh starostnih kategorijah, veslalo je 183 tekmovalcev in tekmovalk iz vseh sedmih slovenskih veslaških klubov.

DSC_0079

Med članskimi dvojni dvojci sta zmagala člana VK Dravske elektrarne Gašper Ferlinc in Gašper Fistravec, druga sta bila Blejca Žiga Legat in Jan Špik, tretja pa člana izolskega Arga Marko Bolha in Rajko Hrvat, sicer lahka veslača. Pri članskih dvojnih četvercih je bila najhitrejša mariborska posadka pred blejsko in ljubljansko, pri lahkih skifistih pa je postal državni prvak Aleš Jalen. Med ženskimi dvojni dvojci je bila najhitrejša posadka izolskega Arga. Pri mladincih so Blejci osvojili dvojnega dvojca in dvojnega četverca, prav tako pa sta bili Blejki najuspešnejši v dvojnem dvojcu med mladinkami.

DSC_0091

Gašper Fistravec po osvojitvi naslova državnega prvaka in končani dolgi sezoni: »Po resnici povedano je bilo danes kar težko, saj je precej zahtevno usesti se v čoln po 14 dneh dopusta in še z novim partnerjem. Vsak naslov državnega prvaka pa je zelo dobrodošel. Državno prvenstvo v večjih čolnih je sicer bolj v drugem planu, saj je na sporedu po končanem svetovnem prvenstva, forma ni tista prava in večina reprezentantov nas je ravno z dopusta. Vedno pa je dobro, da se srečamo in se pogovorimo, na vodi pa smo veliki rivali tudi med samimi klubi.«

Največ naslovov državnih prvakov, in sicer pet, na tem drugem delu državnega prvenstva je osvojil Veslaški klub Bled, skupaj z enojci, ki so se za državne naslove potegovali aprila, pa je najuspešnejši glede na število naslovov državnih prvakov VK dravske elektrarne Maribor s sedmimi.

REZULTATI

FOTOGALERIJA

DSC_0248

Med finali je VZS priredila sprejem za Rajka Hrvata, za katerim je odlična sezona, ki jo je kronal s srebrom na svetovnem prvenstvu v Franciji. Številni gledalci so ga toplo pozdravili, predsednik VZS Jošt Dolničar pa mu je predal praktična darila zvezinih partnerjev in sponzorja Gorenjske banke, ki mu je podarila plačilno kartico z dobroimetjem.

DSC_0281

Rajko Hrvat je ob tem povedal: »Po tako kvalitetni sezoni, kot je bila, bi najraje videl, da bi bilo še kakšno veliko tekmovanje (smeh). Bi pa želel, da bi se tako tudi nadaljevalo naprej. Najbolj čustveno je bilo zame na Bledu na tekmi svetovnega pokala, zelo pa tudi na sprejemu po SP v domači Izoli. Moje počitnice so se sicer že končale, sem že v polnem teku in delamo naprej, saj mo maj zelo hitro tu. Z glavo pa že moram ciljati na olimpijske kvalifikacije in tam na prvi dve mesti, ki vodita na OI.«

Veslaška sezona se bo zaključila prihodnjo soboto s tradicionalno sprint regato na Ljubljanici.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja